SM-liiga

Telia rypee ongelmissa pari viikkoa ennen SM-liigan alkua – näin hankkeen pomo vastaa kuumiin kysymyksiin

Julkaistu:

sm-liiga
Telialla on ollut vaikeuksia SM-liigan lähetysten kanssa. Ottelut muuttuvat lauantaina maksullisiksi.
Teleoperaattori Telia hankki alkavaksi kaudeksi jääkiekon SM-liigan tv-oikeudet. Liigahanke on kuitenkin kulkenut alkumetreillä kovassa vastatuulessa.

Paraikaa käynnissä olevan harjoituskauden lähetyksissä on ollut valtavia ongelmia. Pahimmat esimerkit ovat viime viikolta.

Viikko sitten torstaina Telian oli tarkoitus näyttää SaiPan ja KalPan välinen harjoitusottelu. Peli jäi näyttämättä ja Telia kertoi tuolloin kaivurin osuneen valokuitukaapeliin.

Telian jääkiekkosisällöistä vastaava johtaja Olli-Pekka Takanen myönsi kuitenkin Ilta-Sanomille tuolloin, ettei lähetyksen peruuntuminen ollut täysin Teliasta riippumaton. Varayhteyksissä oli ollut ongelmia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ongelmat jatkuivat viime viikon perjantaina. Jukurit ja HIFK:n välisestä pelistä näkyi vain hetki avauserää, kunnes Telia ilmoitti, että lähetys joudutaan perumaan.

Kuluvan viikon tiistaina HPK–Jukurit-pelin lähetyksessä oli hankaluuksia kuvan ja äänen yhteensovittamisessa. Selostus kuului etuajassa.

Takanen lupasi torstaina, että kuva ja ääni pysyvät jatkossa synkassa.

– Tiistain lähetys tehtiin vielä olemassa olleella kalustolla varmuuden vuoksi. Tänään (torstaina) siirrymme käyttämään uutta kalustoa, Takanen kertoi IS:lle.

Takanen kertoo, että torstaina käyttöön otettua kalustoa on toki jo testattu ”kattavasti eri paikoissa”.

Torstaina Telia näytti Sportin ja KalPan välisen harjoitusottelun. Uusi kalustokaan ei ollut ongelmaton, sillä yhtiö joutui pahoittelemaan lähetyksessä ilmenneitä ääni- ja kuvaongelmia kesken pelin Twitter-tilillään

Telia on kertonut, että harjoituspelikausi on myös heille harjoittelua lähetystekniikan kanssa.

LUE LISÄÄ: Jyväskyläläinen sporttibaari sai tarjouksen Telian liigapalveluista: ”Nauroimme sille porukalla”

Laskutus alkaa lauantaina

Yksi ihmetystä aiheuttaneista seikoista Telian liigahankkeen alkutaipaleella on ollut laskutus, joka tapahtuu kuukausi kerrallaan.

Elokuussa näytettävät harjoituspelit ovat näkyneet ilmaiseksi, mutta tuote muuttuu maksulliseksi lauantaina. SM-liigan runkosarja alkaa 14. syyskuuta.

Telia kuitenkin mainosti verkkosivuillaan vielä elokuun alussa lauseella: ”näe kaikki elokuun preseason-pelit veloituksetta.” Tosiasiassa kaikkia otteluita ei ole näytetty, vaan televisioitavia pelejä on ollut kahdeksan. Niiden lisäksi Telia on näyttänyt Pitsiturnauksen ja Tampere-cupin otteluita sekä Raumalla pelatun SM-liiga Alumni -ottelun.


Epäselvyyttä otteluiden näkymiseen ja laskutukseen liittyen on ollut ilmassa, ja Telia on joutunut vastailemaan moniin kuluttajien kysymyksiin omilla verkkosivuillaan ja sosiaalisessa mediassa.

Onko harjoituskauden otteluiden näyttämisestä tiedotettu kuluttajille selkeästi?

– Tietenkään ei ole mennyt tieto tarpeeksi hyvin läpi, koska tällaista keskustelua käydään, Takanen myöntää.

Myös kevään pelien osalta laskutuksessa on epäselvyyksiä. SM-liigan loppuottelut saattavat venyä toukokuulle asti. Mahdollinen 6. finaaliottelu pelataan 2. toukokuuta ja 7. ottelu 4. toukokuuta.

– Finaalien venyminen toukokuulle oli meille pieni yllätys. Löydämme siihen (laskutukseen) varmasti sopivan ratkaisun.

Takasen mukaan on mahdollista, että kuluttajia ei laskuteta koko toukokuusta.

Myös maksutavat ovat olleet tapetilla. Tällä hetkellä paketin maksaminen onnistuu ainoastaan laskulla. Mahdollisuutena ei ole maksaa tuotteita esimerkiksi luottokortilla.

– Toimimme tällä hetkellä kuukausilaskutteisesti. Sillä mennään nyt ja katsotaan jatkossa, tuodaanko muita laskutustapoja käyttöön, Takanen kommentoi.

Näkyvätkö huippuhetket?

SM-liigaa voi alkavalla kaudella katsoa usealla eri tavalla. Pelit näkyvät tilaajille Telia TV -sovelluksessa, jonka saa näkymään televisiossa muun muassa Apple TV:n tai Chromecastin kautta.

Telian kaapeliverkossa olevat asiakkaat voivat tilata operaattorilta kaapelikortin. Lisäksi myös muiden operaattorien asiakkaat voivat tilata kotiinsa Telia TV -digiboksin.

Telia on myös kertonut lanseeraavansa uuden mobiilisovelluksen muun muassa liigapelien ottelukoosteita ja kohokohtia varten. Runkosarjan alkuun on kaksi viikkoa, mutta Takasen mukaan applikaatiosta ei ole tällä hetkellä mitään tarkempaa kerrottavaa.

– Me tuomme sen kauden alussa, mutta tuskin ihan samana päivänä, kun liiga alkaa. On ensin parempi saada perustuotanto kuntoon.


Telian viestinnästä ehdittiin jo virheellisesti ilmoittaa, että myös otteluiden huippuhetket ovat tulevalla kaudella maksumuurin takana. Pienimuotoisen myrskyn sosiaalisessa mediassa aiheuttanut virheellinen tieto kuitenkin korjattiin, ja huippuhetket luvattiin kaikkien saataville, mutta aikataulusta ei ole tietoa.

Maksuttakin SM-liigasta pääsee nauttimaan alkavalla kaudella. Discoveryn TV5-kanavalla näytetään runkosarjassa yksi ottelu kuukaudessa. Seitsemän runkosarjapelin lisäksi pudotuspeleissä otteluita esitetään kahdeksan.

Maksuttomat TV-pelit alkavat perjantaina 7. syyskuuta esitettävällä harjoituspelillä KalPa–SaiPa. Runkosarjan ensimmäiset televisioitavista otteluista ovat varmistuneet 15. syyskuuta pelattava Kärpät–KalPa ja 24. lokakuuta pelattava Kärpät–Tappara.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt