HIFK hankki kovan puolustajan NHL:stä – ”Saimme markkinoilta parhaan mahdollisen miehen”

HIFK hankki nimekkään puolustajan.

Tobias Salmelainen hankki puolustajan Pohjois-Amerikasta.

28.8.2018 17:15

Pitkään vahvistusta puolustukseensa etsinyt HIFK on palkannut takalinjoilleen puolustaja Kyle Quinceyn, 33.

NHL:ssä meritoitunut puolustaja neuvotteli IFK:n kanssa noin kolmen viikon ajan, kunnes nimet saatiin paperiin.

Quinceyn sopimus on yksivuotinen.

– Hän on juuri sellainen puolustaja, mitä etsimme. Maltti ja kärsivällisyys palkittiin tällä kertaa. Löysimme monipuolisen yleispuolustajan, jota juuri etsimmekin. Saimme markkinoilta parhaan mahdollisen miehen, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kommentoi IS:lle.

– On todella hienoa, että tällainen pelaaja haluaa tulla Suomen liigaan pelaamaan. Olemme erittäin tyytyväisiä, Salmelainen myhäili.

Miksi Quincey valitsi SM-liigan ja HIFK:n?

– Hän halusi tulla Eurooppaan, ja me voitimme tämän pelaajan kohdalla taistelun. Uskon, että ottajia olisi ollut muuallakin. Hän on perheellinen mies, mikä on voinut vaikuttaa siihen ettei hän lähtenyt itään.

Quincey liittyy IFK:n miehistöön syyskuun alkupuolella.

Quincey pelasi viime kaudella Minnesota Wildin paidassa.

Viime kaudella Quincey pelasi vain 18 ottelua Minnesota Wildissä. Hän joutui marraskuussa waivers-listalle eli NHL:n ns. siirtolistalle. Kukaan ei poiminut häntä riveihinsä, ja ratkaisu mahdollisti Quinceyn pudottamisen AHL:ään, mutta pakki ei enää pelannut otteluakaan koko kauden aikana

– Ne ovat pelaajan, hänen agenttinsa ja edellisen seuransa välisiä asioita. Loukkaantumista ei ole taustalla, Salmelainen kertoi.

Quincey on pelannut Detroit Red Wingsissä, Colorado Avalanchessa, New Jersey Devilsissä, Columbus Blue Jacketsissa ja Minnesotassa yhteensä 586 NHL:n runkosarjaottelua (36+122) ja 56 pudotuspeliottelua (0+9).

Helsinki on kanadalaiselle tuttu paikka jääkiekon MM-turnauksesta 2012.

Pelaajan persoona on etusijalla, kun Salmelainen etsii joukkueeseen uusia pelaajia.

– Se on ensimmäinen kysymys, jota minä kysyn. Kyseessä on loistokundi ja joukkuepelaaja. Eri lähteistä tuli pelkästään todella positiivisia viestejä. Hän tuo kokemusta ja johtajuutta, Salmelainen luonnehtii.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?