SM-liiga

SM-liigafanit pettyivät toista päivää putkeen: lähetys katkesi kesken ottelun – näin Telian pomo kommentoi

Julkaistu:

sm-liiga
SM-liigan harjoitusottelujen lähetyksissä on havaittu ongelmia. Perjantainen ottelu keskeytyi lähetysvian vuoksi.
Täksi kaudeksi jääkiekon SM-liigan lähetysoikeudet hankkinut teleoperaattori Telia näyttää liigan harjoitusotteluita ennen varsinaisen kiekkokauden alkua – tai ainakin tarkoitus olisi näyttää.

Perjantaina innokkaimmat kiekkokannattajat joutuivat pettymään, kun ottelu Mikkelin Jukurien ja Helsingin IFK:n välillä pätki ja lopulta loppui noin tunnin jälkeen. Syyksi ilmoitettiin ”odottamaton häiriö yhteyksissä”.

Ongelmat lähetyksessä saivat monet katsojat tuohtumaan sosiaalisessa mediassa. Twitterissä ihmeteltiin ilman selostusta tullutta pätkivää lähetystä. Pahimmat kommentit jopa julistivat luottamuksen Telian lähetyksiä kohtaan menneen.

Telian SM-liiga-hankkeen johtaja Olli-Pekka Takanen pahoittelee tilannetta ja kertoo, että ongelmien syystä ei ole varmaa tietoa ja asiaa selvitetään paraikaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tätä tutkitaan varmasti koko viikonloppu. Kaikki näytti oikein hienolta vielä viiden maissa. Sitten tuli jotain vikaa. Saimme sen vielä hetkeksi ylös (näkymään), mutta sitten tuli uudestaan sama vika, Takanen kertoo.

Perjantai on jo toinen päivä putkeen, kun katsojat jäivät nuolemaan näppejään. Torstaista ottelua SaiPa–KalPa ei näkynyt ollenkaan.

Torstain lähetyksen peruuntumisen syy oli se, että tietyömaalla käytössä ollut kaivinkone oli osunut valokuitukaapeliin. Täysin Teliasta riippumaton lähetyksen peruuntuminen ei kuitenkaan ollut.

– Toki varayhteyden pitäisi toimia, mutta meillä oli myös sen kanssa ongelmia, Takanen kertoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Takasen mukaan Telian tarkoituksena on ollut testailla lähetystekniikkaa harjoitusotteluita näyttäen. Telian lähetykset alkoivat elokuun alussa Raumalla järjestetystä Pitsiturnauksesta.

Harjoitusottelukausi käsittää yhteensä toistakymmentä ottelulähetystä. Elokuun treenimatsit näkyvät maksutta, mutta tilaus muuttuu maksulliseksi 1. syyskuuta alkaen.

SM-liigan runkosarja alkaa 14. syyskuuta.

– Uskon täydellisesti, että homma saadaan kuntoon siihen mennessä. Senpä takia näitä on nyt testattu ja onneksi olemme löytäneet tässä vaiheessa näitä ongelmakohtia.

Viime viikolla keskusteluun nousi Telian käyttämä teknologia, jolla katsoja saa kuvan näkymään päätteellään. Telia käyttää Microsoftin Silverlight-videosoitinta.

Asiasta kirjoittaneen Jatkoajan mukaan Microsoft on lopettanut Silverlightin päivitysten tekemisen jo viisi vuotta sitten, sillä soitin on liian epävakaa.

Takanen kertoo, ettei nyt ilmenneet ongelmat ole liittyneet Silverlight-videosoittimeen vaan lähetystekniikkaan.

– Lähetysalustassa on vielä säätämistä. Seuraavat viikot tehdään tiukkaa ja pitkää päivää.

– Olemme todella harmissamme ja pahoillamme, mutta nyt tätä harjoitellaan ja ollaan sitten valmiita 14. syyskuuta, Takanen vakuuttelee.

Korjattu 26.8. kello 15.34: Toisin kuin aiemmin jutussa kerrottiin, vain elokuun harjoitusottelut näkee maksutta. Tilaus muuttuu maksulliseksi syyskuun alusta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt