SM-liiga

Peura hyppäsi tuulilasista sisään moottoritiellä – liigahuoltajat hurjassa kolarissa: ”Katkesi keskeltä”

Julkaistu:

SM-liiga
Ilveksen huoltajien paluumatka harjoituspelistä sai pelottavan käänteen, kun peura hyppäsi auton eteen moottoritiellä.
Tampereen Ilveksen SM-liigajoukkueen legendaarinen huoltajakaksikko Lasse LaukkanenJanne Jansson joutui perjantaina illalla peurakolariin kotimatkallaan harjoitusottelusta Hämeenlinnasta takaisin Tampereelle.

Huoltajakaksikon pakettiautoa kuljettanut Laukkanen kertoo, että autossa oli vauhtia noin 110 kilometriä tunnissa, kun peura pomppasi yllättäen tuulilasista sisään.

– Lähdin ohittamaan toista pakettiautoa. Kun pääsin rinnalle, niin peura pomppasi suoraan tuulilasista sisälle, Laukkanen kertasi.

Laukkanen selvisi kauhistuttavasta tilanteesta naarmuilla, mutta kollega ”JP” Jansson sai aivotärähdyksen ja vietti perjantain ja lauantain välisen yön Hämeenlinnan sairaalassa.


Jansson ei muista kolarista mitään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tässä kun ottaa rauhassa ja makoilee, niin olo on ihan ok. Toisaalta heti jos lähden enemmän kävelemään, niin kuuppaa alkaa jomottaa, Jansson kertoi Ilta-Sanomille lauantaina illalla.

Laukkanen kuvaili Valtatie 3:lla Hämeenlinnan pohjoispuolella sattunutta tilannetta pelottavaksi. Hän ei ehtinyt tehdä elettäkään, kun peura oli jo sisällä auton ohjaamossa.

– Peura katkesi keskeltä ja osui J-P:tä päähän. Siihen se kuoli meidän jalkoihin.

Laukkasen pakettiauto meni törmäyksen seurauksena hinauskuntoon.

– Verta oli autossa niin h****tisti johtuen siitä peurasta. Ja tietenkin lasinsiruja. Peuran sarvi raapaisi minua reiteen ja toinen sarvi oli auton katossa.

Harvinainen tapaus

SM-liigan huoltajat kulkevat vieraspeleihin omalla pakettiautollaan, jossa he kuljettavat huoltotöissä tarvitsemiaan työvälineitä. Huoltajat poistuvat vieraspeleistä usein viimeisinä paljon sen jälkeen, kun muut joukkueen jäsenet ovat jo startanneet matkaan bussilla.

Laukkanen arvioi, että huoltajat ajavat jopa 20–35 tuhatta kilometriä kaudessa. Suuri osa matkoista ajetaan pimeässä ja huonoissa olosuhteissa, mutta tämä oli molemmille huoltajille ensimmäinen eläinkolari.

Laukkanen on työskennellyt Ilveksen huoltajana vuodesta 1971 lähtien.

– Joskus kun liikuimme bussilla oli pieni hirvikolari, mutta se oli aivan mitätön, Laukkanen muistelee.

– Enkä ole kuullut muiltakaan huoltajilta, että näitä olisi sattunut.

Aivotärähdyksen saanut Jansson epäilee, että on poissa töistä ainakin maanantain ja tiistain.

– Jos päänsärkyä ei tule esimerkiksi kävellessä, niin keskiviikkona olen jo remmissä. Tietysti nämä päävammat ovat aina arvoituksellisia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt