SM-liiga

Näin rattijuopumuksesta tuomittu entinen SM-liigatähti kertoi poliisille ryyppyillastaan: ”Jotenkin auto spinnasi”

Julkaistu:

SM-LIIGA
Michel Miklik kertoi poliisikuulusteluissa rattikäryään edeltäneistä tapahtumista.
JYPissä vielä viime kaudella pelannut Michel Miklik sai torstaina 60 päivän ehdollisen vankeusrangaistuksen ja 30 päiväsakkoa, joka teki hänen tuloillaan 870. Miklik sai tuomion törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja haitanteosta virkamiehelle.

Hänen verensä alkoholipitoisuus oli 1,98 promillea.

Esitutkintamateriaalin mukaan Miklik vietti ennen rattikäryään iltaa jääkiekkoilija Vladimir Draveckyn kanssa 8. tammikuuta. Draveckyn seura Trinec kohtasi seuraavana iltana JYPin Euroopan jääkiekkoliiga CHL:n ottelussa.

– Olimme Vladimirin kanssa siinä minun luonani, juttelimme siinä ja joimme vähän alkoholia. Minä join siinä olutta ja Vladimir joi myös. En muista tarkalleen montako olutta join, mutta ehkä noin 6–7 kappaletta. Nuo oluet olivat isoja tshekkiläisiä oluita, Miklik kertoi poliisille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Illan päätteeksi Miklik lähti kuljettamaan Draveckyn autolla takaisin majapaikkaansa.

– Siinä kun lähdin viemään Vladimiriä autolla hotellille, niin jotain tapahtui sen auton kanssa, ja auto jotenkin spinnasi. Luulen että se johtui siitä että tiellä oli liukasta ja siinä oli jäätä, Miklik väitti poliisikuulusteluissa.

Miklikin pysäyttänyt poliisipartio vei puhalluskokeen jälkeen kiekkoilijan sairaalaan verikoetta varten. Kiekkoilija ei ollut siellä yhteistyöhaluinen.

Esitutkinnasta käy ilmi, että Miklik ei suostunut Keski-Suomen keskussairaalassa verikokeeseen ja sanoi sen poliisipartiolle uhmakkaasti useaan kertaan. Sitten paikalle tuli myös toinen poliisipartio, jonka jälkeen Miklik otettiin fyysisesti hallintaan.

Hän harasi käsin ja jaloin vastaan, jonka jälkeen hänet kaadettiin lattialle. Tämän jälkeen Miklikistä otettiin verikoe.

– Luulen että näin on voinut tapahtua, mutta minulla ei ole tuosta tilanteesta kovin hyvää muistikuvaa, Miklik sanoi poliisille.

Miklik vietiin poliisiasemalle, ja hän vietti yön putkassa.

JYP ja Mikliki purkivat 10. tammikuuta sopimuksensa yhteisymmärryksessä.