SM-liigan tähtihankinta epäilee HIFK:ssa pelaamista – ”Tosi todennäköistä, että pelaan ulkomailla” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

SM-liigan tähtihankinta epäilee HIFK:ssa pelaamista – ”Tosi todennäköistä, että pelaan ulkomailla”

Antti Suomelan HIFK-sopimus julkistettiin sunnuntaina.

Antti Suomelan HIFK-sopimus julkistettiin sunnuntaina.

Julkaistu: 29.4.2018 13:59

IFK teki kovan kaappauksen, kun se sai Antti Suomelan nimen sopimuspaperiin. Näyttää kuitenkin siltä, että Suomela ei ensi syksynä pelaa Suomessa.

HIFK kertoi sunnuntaina julkisesta salaisuudesta, kun se paljasti Antti Suomelan 1+1-vuotisen sopimuksen. IS kertoi tammikuussa Suomelan sopimuksesta.

Kyseessä on yksi tämän vuosikymmenen kovimmista pelaajahankinnoista SM-liigan sisällä – suurseura HIFK kaappasi Suomelan toisesta suurseurasta JYPistä. Suomela voitti päättyneellä kaudella SM-liigan pistepörssin komein tehoin 21+39=60.

Pukeeko Suomela, 24, sitten kuitenkaan ensi syksynä IFK:n kilpipaitaa ylleen? On hyvin mahdollista, että näin ei tapahdu.

– Tunnelmat ovat oikeastaan vielä vähän mitäänsanomattomat. Onhan tämä tosi hienoa, mutta minulla on vielä mahkut lähteä muuallekin. En oikeasti tiedä, missä ensi kaudella pelaan, Suomela summaa tunnelmiaan sopimuksesta.

Suomela, 24, on kotoisin Espoosta, joten sopimus pääkaupunkiseudulle on maantieteellisesti paluu kotiin. Seura on kuitenkin hänelle uusi tuttavuus.

– Varmasti siinä vaiheessa tämä tuntuisi vähän oudolta, jos Blues olisi vielä olemassa, mutta siellä sössittiin asiat, mikä on sääli. HIFK on perinteikäs ja vanha seura, jota arvostan suuresti. Tosi iso joukkue ja hieno organisaatio, johon on hyvä liittyä, Suomela sanoo.

Antti Suomela tuulettaa eilen Tshekin verkkoon tekemäänsä 2–0-maalia.

Antti Suomela tuulettaa eilen Tshekin verkkoon tekemäänsä 2–0-maalia.

Suomelalla ei tänä kesänä ole mahdollisuutta irtautua sopimuksesta muuten kuin NHL:ään lähtemällä, eli KHL ei ole vaihtoehto. Pohjois-Amerikasta on osoitettu paljon kiinnostusta nuoreen keskushyökkääjään, joka on viime vuosina mennyt isoin harppauksin eteenpäin.

– Vaihtoehtoja on paljon, minkä takia on aika hankalaa päättää. Kun minua ei ole varattu NHL:ään, niin oman mielen mukaan voi katsoa. Kaikki tiet ovat vielä aika avoinna, mutta on tosi todennäköistä, että pelaan ulkomailla. En kuitenkaan osaa vielä sanoa, milloin teen päätöksen, Suomela kertoo.

MM-jahtiin

Suomela pelasi ensimmäiset maaottelunsa viime kaudella, kun hän pääsi Ruotsin euroturnaukseen mukaan. Silloin hän ei pystynyt kansainvälisen tason peleissä vielä tekemään tulosta.

Kuluneella kaudella Suomela ei saanut liigakauden aikana ollenkaan kutsua maajoukkueeseen, mutta JYPin pelien päätyttyä puolivälieriin tuli kutsu MM-leiritykseen, jossa sentteri on ollut mukana vajaan kuukauden ajan. Peliesitykset ovat olleet hyviä.

– Olen pystynyt tuomaan enemmän omia vahvuuksiani: pysymään kiekossa, rakentamaan maalipaikkoja ja tekemään itsekin maaleja. Sikäli on mennyt hyvin, ja olen nauttinut koko reissusta.

Leijoniin on liittynyt tällä viikolla todella nimekkäitä vahvistuksia, kuten NHL:n suomalaistähdet Mikael Granlund, Mikko Rantanen, Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen. Isoja nimiä, joiden kanssa samassa joukkueessa pelaaminen on täysin uutta Suomelalle, joka ei koskaan pelannut esimerkiksi nuorisomaajoukkueissa.

– Olihan se alkuun aika outoa. Jo viime kesänä oli outoa treenata NHL-äijien kanssa. Sekin oli vähän sellainen vau-elämys, että olen oikeasti näin hyvä, että olen samassa joukkueessa. Outo fiilis, mutta olen nauttinut joka päivä ja yrittänyt katsoa esimerkkiä heiltä. Tuntuu uskomattomalta mutta hienolta.

Tuoreimmat osastosta