Tappara teki liigalle tutkintapyynnön Kärppien puolustajasta – ei pelikieltoa

Tappara vaati liigaa tutkimaan Shaun Heshkan toimet eilisessä finaalissa.

Jukka Peltola (vas.) ja Shaun Heshka ottivat yhteen eilisessä finaalipelissä.

| Päivitetty

Tappara teki eilisen SM-liigan finaalipelin jälkeen tutkintapyynnön SM-liigalle Kärppien puolustajasta Shaun Heshkasta.

Tutkintapyyntö liittyi eilisen finaalin päätöserässä tapahtuneeseen tilanteeseen, josta Heshka sai 2+2 minuutin jäähyn väkivaltaisuudesta. Samasta tilanteesta myös Tapparan Jukka Peltola sai kahden minuutin rangaistuksen väkivaltaisuudesta.

Tilanne alkoi siitä, kun Peltola taklasi Heshkaa Kärppien päädyssä kovaa. Heshka suuttui siitä ja hyökkäsi Peltolan kimppuun sillä seurauksella, että Peltolan kypärä lähti päästä. Tästä Peltola puolestaan suivaantui ja kävi Heshkan kimppuun.

Tapparan mielestä Heshka suoritti tilanteessa jalkapyyhkäisyn, josta tulee tuomita ottelurangaistus.

SM-liigan kurinpitoryhmä tutki tilanteen, mutta oli erimielinen Tapparan kanssa. Heshka selvisi ilman pelikieltoa.

– Heshka tekee käsivarrellaan vastustajan ylävartalosta vetoliikkeen, mutta ei pyyhkäise jalallaan vastustajalta jalkoja alta jalkapyyhkäisy-säännössä tarkoitetulla tavalla. Delegaatio toteaa, että Peltola kaatuu Heshkan ylävartalosta vetämisen seurauksena, ei sen seurauksena että häneltä samalla potkaistaisiin tai pyyhkäistäisiin jalat alta pois. Heshkan teko ei siten ole jalkapyyhkäisy, SM-liigan kurinpitoryhmä kertoi päätöksessään.

Jukka Peltolan (vas.) ja Shaun Heshkan kamppailua.

Heshka on Kärppien kokoonpanossa tänään.

SM-liigaseurat voivat tehdä liigan kurinpitoryhmälle tutkintapyynnön maksamalla 5000 euron summan. Jos tutkintapyyntö johtaa rangaistukseen, summa palautetaan seuralle. Tutkintapyyntö on tehtävä ottelua seuraavana päivänä klo 12 mennessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?