SM-liiga

Kärppien hyökkääjä on voittanut ainoan mitalinsa juniorien 4-divisioonassa – nyt jahtaa miesten SM-kultaa: ”On nälkää”

Julkaistu:

SM-liiga
Kärppien hyökkääjä Miska Humaloja saa palkintokaappiinsa vähintään SM-hopeamitalin.
Raastavan seitsemän pelin sarjan pelannut Kärpät sai vain yhden vapaapäivän välierien ratkettua. Jo tänään joukkue palaa harjoituksiin.

Tappara sen sijaan on saanut odotella vesi kielellä viikon ajan finaalivastustajan ratkeamista. Ja Kärpät taas joutui jättämään kaikki voimavarat kaukaloon vielä lauantaina.

Monissa veikkauksissa välieräsarjan oletetaan vieneen totaalisesti mehut koko Kärppien leiristä. Enemmän levänneen Tapparan osakkeet ovat korkealla juuri vähäisemmän rasituksen takia.

– Vuosi sitten tähän aikaan aloitettiin treenikausi – ollaan aika hyvässä kunnossa. Siitä tämä homma ei jää kiinni, sentteri Miska Humaloja näki.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kärppien viime kausi todellakin päättyi jo maaliskuun puolivälissä. Se on yksi merkittävä syy, mistä Kärpät ammentaa nyt lisäenergiaa.

– Väsymystä ei huomaa ollenkaan. Valehtelisin, jos väittäisin toista, hyökkääjä Otto Karvinen sanoi pokerinaamalla lauantain pelin jälkeen.

Toinen – kenties se merkittävämpi syy – löytyy Kärppien intohimosta voittaa mestaruus. Sitä löytyy epäilemättä myös Tapparalta, mutta Kärpillä halu on aivan tapissa.


Joukkueessa on useita pelaajia – kuten Karvinen ja Humaloja – jotka pelaavat ensimmäistä kertaa urallaan yleensäkään mistään mitalista. Karvisella on yksi ainoa hopeamitali Mestiksestä kuuden vuoden takaa. Humalojan ainoa mitali on Pyhäjärven Pohdin riveissä voitettu B-junioreiden nelosdivisioonan mestaruus.

– Meillä on nälkää ja varsinkin finaalien alussa hyvä tatsi päällä, kun ollaan pelattu, Humaloja tiivisti.

Kärppien puolustuksessa ei ole ollenkaan särkymävaraa, mutta hyökkäyksen osalta joukkue voi hakea rasitusta tasatakseen uutta virtaa katsomosta.

Ratkaisevan välierän katsomon puolella istuneet Jari Sailio, Jasse Ikonen ja Jyri Junnila ovat joukkueen kokeneempaa kaartia ja odottavat kuumeisina kaukaloon pääsyä.

Kärppien mahdollisuus onkin iskeä nimenomaan sarjan alussa. Kun asetelma on rasituksen suhteen kallellaan tamperelaisille, on Kärpillä iskun paikka jo huomenna Raksilassa.

Kärppien ei tarvitse hakea pelituntumaa. Puhui lauantaina kenen tahansa kärppäpelaajan kanssa, niin kasvoilta paistoi aito into mestaruustaistoon.

Kanada-maljasta ja alkavasta keväästä voi imeä yllättävän paljon energiaa.

– Nautitaan tämä ilta, mutta matka on täysin kesken. Meidän joukkue on täysin riittävä mestaruuteen. Meitä ei kiinnosta, pitääkö joku Tapparaa levänneempänä. Me lähdetään hoitamaan homma himaan, Karvinen tykitti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt