Pelicansin uusi päävalmentaja Ville Nieminen kertoi linjauksistaan – ”Häpeilemätöntä taistelua”

Julkaistu:

sm-liiga
Pelicans julkaisi Ville Niemisen sopimuksen.
SM-liigassa taistellaan vielä kirkkaimmista sijoista, kun jo pudonneet joukkueet tekevät julkistuksia ensi kauden rostereistaan. Villi kortti -kierrokselta lauluun lähtenyt Lahden Pelicans vahvisti tiistaina Ville Niemisen pestin seuran uutena päävalmentajana.

Pelaajauransa jälkeen ”Nemo” on toiminut KeuPa HT:n päävalmentajana sekä Jukurien apuvalmentajana. Nieminen valmistautuu näin ensimmäiseen kauteensa liigajoukkueen päävalmentajana. Sopimus on ollut tiedossa jo pitkään, mutta tiistaina 41-vuotias Nieminen pääsi viimein itse kommentoimaan siirtoa.

–Olen erittäin onnellinen tästä haasteesta. Tästä on hyvä jatkaa Petri Matikaisen ja Pasi Nurmisen luoman arvopohjan kautta. Lahti on ollut aina paha paikka pelata ja pidetään huolta, että se on sitä myös jatkossa, Nieminen linjasi.

Niemisen lisäksi Pelicans-penkin taakse asettuvat Pasi Nurminen ja Tommi Pärmäkoski. Video- ja maalivahtivalmentamisesta vastaa Arttu Lipsanen. Nieminen vakuuttaa odottavansa saumatonta yhteistyötä valmennusryhmän kesken.

–Kyllä me lähdetään siitä, että jutellaan elämästä ja urheilusta ja jossain kohtaa päästään myös jääkiekkoon kiinni. Siitä se kaikki lähtee, Nieminen valotti.

Pelicansin tulevasta pelitavasta Nieminen puhui vielä hillityn varovaisesti. Lahtelaisittain päättyneen kauden aikana Pelicans pyrki pelaamaan erittäin aktiivista ja hyökkäysvoittoista peliä – modernia jääkiekkoa. Päävalmentajana Nieminen paaluttaa tekemisensä selkeiden arvojen varaan.

–Pitää olla pelaajalähtöinen, rehellinen ja avoin kaikessa. Pelien keskellä pitää muistaa pitää myös tietty pilke silmäkulmassa. Tavoitteena on, että päästään pelaamaan yhteispelin kautta tulevaa häpeilemätöntä taistelua, Nieminen muotoili.

Pelicansin kaataja 2014

–Hämeen aluesarjaa olen Lahdessa käynyt pelaamassa, mutta en ole kuin yhden kerran pelannut itse hyvin täällä – todistettavasti, Nieminen kertoi.

Tällä ottelulla Nieminen viittasi kevään 2014 puolivälieräsarjaan Tapparan ja Pelicansin välillä. Kokoonpanosta tuolloin hetkeksi tiputettu Nieminen ratkaisi välieräpaikan Tapparalle Lahden jäähallissa. Ottelu herättää edelleen tunteita Niemisen ajatuksia.

–Jos se on se ainoa hyvä matsi täällä niin se on juurikin se. En tiedä pystyykö valmentajana kokemaan samoja

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt