JYPin pomo kertoo Marko Virtasen potkujen taustan – ”Sitä ei kukaan halua pyyhkiä pois” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

JYPin pomo kertoo Marko Virtasen potkujen taustan – ”Sitä ei kukaan halua pyyhkiä pois”

Marko Virtanen sai potkut JYPistä.

Julkaistu: 31.3.2018 15:26

JYP vapautti päävalmentaja Marko Virtasen tehtävästään pettymykseen päättyneen kauden jälkeen.

Jyväskylästä kantautui lauantaina iso jääkiekkouutinen, kun SM-liigajoukkue JYP ilmoitti vapauttaneensa päävalmentajansa Marko Virtasen tehtävästään. Viisi kautta JYPiä luotsanneella Virtasella olisi ollut sopimus vielä seuraavasta kaudesta.

JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari kertoi Ilta-Sanomille, että päätös oli täysin urheilullinen.

JYPin kausi päättyi isoon pettymykseen puolivälierissä, kun se hävisi sarjan HIFK:lle voitoin 2–4. Käänteentekeväksi peliksi muodostui Jyväskylässä pelattu viides ottelu, jossa JYP johti avauserässä ottelua 5–0 ja hävisi pelin lopulta 6–7 jatkoajan jälkeen.

– Päädyimme tähän ratkaisuun puhtaasti tulosurheilunäkökulmasta. Tämän kevään tulos oli meille kaikille pettymys, ja putoaminen puolivälierissä oli tulos, jota ei haettu, Holtari kommentoi puhelimitse.

Marko Virtasen ja JYPin kausi päättyi puolivälieriin.

Holtarin mukaan Virtanen suhtautui potkuihinsa ammattimaisesti.

– Hän on huippuammattilainen, joka on tehnyt jääkiekon parissa töitä ikänsä. Hän tietää, mikä on pelin henki. Tällä kertaa tulos jäi vajaaksi, Holtari sanoi.

Virtanen sai tietää potkuistaan lauantaina lyhyen keskustelun jälkeen.

– Tämä oli meille kaikille myös tunteisiin menevä tilanne, koska olemme tehneet pitkään töitä yhdessä. Olen nähnyt, että hän valmentaa sydämensä pohjasta ja rehdisti. Tiedän, että hän on kaikkensa antanut ja kaikkensa tehnyt, enempää ei voi pyytää, Holtari sanoi.

JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

JYP voitti tällä kaudella jääkiekon Mestarien liiga CHL:n mestaruuden. Upea saavutus ei kuitenkaan auttanut Virtasta pitämään työtään.

– Se on loistava suoritus, hieno saavutus meiltä ja Marko Virtaselta. Sitä ei kukaan halua pyyhkiä pois, Holtari totesi.

Virtanen, 49, on ollut JYPin mies henkeen ja vereen, sillä hän pelasi koko pääsarjauransa JYPissä ja toimi seuran kapteenina. Pelaajaura päättyi kevääseen 2000.

Päävalmentajana hän aloitti seurassa kaudella 2013–14 toimittuaan sitä ennen pari kautta apuvalmentajana.

JYPin seuraavan päävalmentajan kartoitus on käynnissä. Holtarin mukaan muu valmennustiimi jatkaa tehtävissään.

– Meillä on hyvä tilanne, koska meillä on aikaa tutkia tätä rauhassa. Ne valmentajat, jotka joka tapauksessa laittaisi JYPiä ojennukseen kesätreeneissä ovat sopimuksen alla, Holtari sanoi.

Monet näkevät, ettei kyse ole pelkästä tuloksesta, vaan taustalla on joukkueen ja valmennuksen välillä ollut luottamuspula peliin liittyen?

– ”Veltsun” aikana on ollut monena vuonna mitä käsittämättömimpiä tarinoita, ja ne ovat mielestäni olleet jossain määrin jopa vähän epäkunnioittavia. Kun ihmiset ovat kihisseet ja kähisseet, mikä kaikki JYPissä on huonosti tai ”Veltsulla” on muka asiat huonosti sarjan yhden menestyneimmän joukkueen kanssa. Olen kokenut, että kunnioitus on ollut koko ajan kohdallaan. Pulinaa ja jupinaa on varmasti aina.

– Osa on liittynyt siihen, että ”Veltsu” on tyyliltään rehti. Hän sanoo pelaajille henkilökohtaisissa keskusteluissa pelaajille niitä asioita, joita pelaaja ei mielellään haluaisi kuulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?