JYPin päävalmentaja Marko Virtanen potkuistaan IS:lle: ”Euroopan mestaruus ja 5. sija liigassa eivät JYPissä riitä”

JYP tiedotti päävalmentajansa potkuista lauantaina.

Marko Virtanen sai yllätyspotkut JYPistä.

31.3.2018 14:54

Jyväskylän JYPiä viisi viime kautta luotsannut Marko Virtanen sai potkut seuran päävalmentajan paikalta, vaikka viime syksynä hänelle tehtiin jatkosopimus. Hurrikaanipaidat juhlivat helmikuussa CHL:n voittoa, mutta putosivat SM-liigan puolivälierissä HIFK:lle voitoin 2–4.

– Ei riittänyt. Euroopan mestaruus ja viides sija SM-liigassa eivät JYPissä riitä. Näin se vaan on, Virtanen sanoo IS:lle.

Virtanen kävi seurajohdon kanssa lauantaina keskustelut, jotka johtivat potkuilmoitukseen.

Hän ei halunnut kommentoida, tulivatko potkut yllätyksenä.

– Jos ei tulos riitä, se ei riitä.

– Kun tekee täysillä oman hommansa ja parhaansa, on helppoa katsoa itseään peiliin, Virtanen sanoo.

SM-liigan kestomenestyjälle JYPille putoaminen jo puolivälierissä on poikkeuksellista. Käynnissä on vasta toinen kevät kymmeneen vuoteen, kun JYP ei pelaa mitaleista.

Marko Virtanen luotsasi JYPin CHL:n mestaruuteen tällä kaudella.

– Pettymyshän se on, kuten pari päivää sitten jo sanoin. Meillä oli omat hetkemme sarjassa HIFK:ta vastaan, mutta emme pystyneet niitä käyttämään.

– Sillä tavalla ihan kiva, että olen ollut 10 vuotta JYPin organisaatiossa. Ensin kaksi vuotta Mestiksessä, sitten kauden A:ssa ja seitsemän vuotta liigassa, joista viisi viimeistä päävalmentajana. Nämä ovat olleet hienoja vuosia. Loistava organisaatio ja loistavia ihmisiä. Se jää päällimmäisenä mieleen, Virtanen sanoo.

Pelaajaurallaan JYPissä kapteenina toiminut Virtanen voitti päävalmentajana Jyväskylässä A-nuorten kultaa 2011, European Trophyn 2014, SM-pronssia 2015 ja 2017 sekä CHL:n mestaruuden 2018. Apuvalmentajana hän voitti SM-kultaa 2012 ja SM-pronssia 2013.

Katkeruutta hänen äänessään ei ole, vaikka pitkä pesti päättyi potkuihin.

– Ei missään nimessä. Kaikki voitava on tehty, ja omistajat tekevät omat päätöksensä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?