SM-liiga

Kaapo Kähkönen haparoi – Ässät niukkaan voittoon Lukon kustannuksella

Julkaistu:

SM-liiga
Ässät avasi pudotuspelit voitolla.
Ässät-Lukko 2–1 (2-0, 0-0, 0-1)

Otteluvoitot 1-0 (kahdella voitolla jatkoon)

Ottelun kolme pointtia:

1) Ensimmäinen laukaus. Kamppailu ei ehtinyt vanheta pitkään, kun Ässät osui. Joukkue pääsi alivoimalla hyökkäykseen, ja Matti Kuparisen lämäri lirui Kaapo Kähkösen jalkojen välistä maaliin. Pelin ensimmäinen laukaus löysi siis verkon perukoille vain 48 sekunnissa.

2) Tehotonta ylivoimaa. Lukon pakkopeli ei todellakaan kiitoksia ansaitse. Sen lisäksi, että Ässät iski kertaalleen alivoimalla, tuhri Lukko peräti viisi ylivoimaa ottelun aikana tekemättä niissä maaliakaan.

3) Tasaista vääntöä. Avauserässä näytti, että Ässät karkaa nopeasti omille teilleen. Näin ei kuitenkaan tapahtunut. Kokonaisuutena peli oli hyvin tasainen, eikä kumpikaan joukkue hallinnut missään vaiheessa suvereenisti tapahtumia kaukalossa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kuparinen iski nopeasti, Ässät otti kevyen niskalenkin Lukosta

Ässät ja Lukko kohtasivat toisensa 23 vuoden tauon jälkeen pudotuspeleissä, ja tasaiseksi kääntynyt vääntö päättyi Porissa Ässien 2–1-voittoon. Kotijoukkue iski avausmaalinsa 48 sekunnissa, kun Matti Kuparisen lämäri löysi tiensä verkon perukoille. Voittomaalin teki Jarno Kärki.

– Alku oli meiltä hyvä, mutta lopussa oli vaikeampaa. Tuloskin kertoo, että tasaista oli. Parantaa meidän pitää ehdottomasti seuraavaan matsiin, Kuparinen mietti.

Lukko oli avauserässä vaisu, mutta sen jälkeen raumalaiset olivat jäällä tasapäinen joukkue Ässien kanssa.

– Pelasimme mielestäni tosi hyvän pelin. Ylivoimalla ei oltu riittävän hyviä, mutta muuten tekeminen oli kahdessa jälkimmäisessä erässä laadukasta. Tästä on ihan hyvä jatkaa seuraavaan kamppailuun, mikä meidän on pakko voittaa, Lukon ainoan maalin kiskaissut Janne Keränen sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lukko pelasi viisi ylivoimaa, joista saldona oli Ässille Kuparisen tekemä alivoimamaali.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt