SM-liiga

SM-liigaseura Sportin uusi päävalmentaja uhkuu itseluottamusta – ”Omalla maalla kuningas, se on kova juttu”

Julkaistu:

SM-liiga
Sportin oma poika, suurelle yleisölle tuntematon Ari-Pekka Pajuluoma lähtee palauttamaan seuran uskottavuutta.
– Kun puhelimesta kuului kysymys, en kovin pitkää miettimisaikaa tarvinnut. Unelma käy tässä toteen.

Vaasan Sportin mediahuoneessa istui tiistaina tyytyväinen ja tunteikas jääkiekkovalmentaja. Sport oli hetkeä aiemmin vahvistanut Ilta-Sanomien sunnuntaina julkaiseman uutisen, jossa Ari-Pekka Pajuluoman kerrottiin nousevan vaasalaisjoukkueen ensi kauden päävalmentajaksi. Seuran oma kasvatti Pajuluoma, 42, korvaa tehtävässään neljä edellistä kautta joukkuetta luotsanneen Tomek Valtosen.

Pitkän pelaajauran kotkapaidoissa tehnyt Pajuluoma on toiminut viime vuosina edustusjoukkueen apuvalmentajana sekä seuran junioripäällikkönä. Tällä hetkellä mies luotsaa Kokkolan Hermestä Mestis-karsinnoissa. Sportin päävalmentajan pestin hän ottaa vastaan intoa puhkuen.

– Sydämessä hyppii innoissaan varmasti se sama pieni Ari-Pekka, joka aikanaan viisivuotiaana hyppäsi ensimmäisen kerran Palosaaren kaukaloon. Lähden nöyrällä mielellä tehtävään, mutta samalla oikealla tavalla itseluottamusta uhkuen. Saat olla omalla maalla kuningas, se on kova juttu, Pajuluoma maalaili.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pajuluoma tarttuu Sportin ruoriin tilanteessa, jossa joukkue sekä organisaatio ovat vasta toipumassa jumbosijaan päättyneestä kaudesta. Tuore päävalmentaja ei kuitenkaan halua enää murehtia menneitä.

– Katsomme seurana eteenpäin ja lähdemme tekemään määrätietoisesti uutta alkua. Tavoitteena on palauttaa askel kerrallaan ihmisten luottamusta Vaasan Sportiin. Kymmenen vuotta sitten kaikki olivat ylpeitä tästä seurasta, mutta monestakin syystä yhteisöllisyys on vähän rakoillut. Lähdetään rehellisesti puhumaan niistä asioista, minkä takana pystymme seisomaan. Näin kannattajat ja kaikki tässä mukana olevat saadaan taas samaan veneeseen.

Yksilöt edellä

Pajuluoman valmennusteesit noudattelevat nykyjääkiekon tuttuja lainalaisuuksia. Joukkuetta kehitetään yksilöiden kautta.

– Yksilöiden kehittymisen kautta myös joukkue pääsee loistamaan. On luotava sellainen ilmapiiri, että jokaisella pelaajalla on mahdollisuus saada itsestään paras irti. Valmentajalla on iso rooli tässä tehtävässä ja sitä lähden yhdessä pelaajien sekä tiimini kanssa tekemään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsän mukaan Pajuluoma valikoitui päävalmentajaksi pitkähköltä listalta.

– Kävi melko nopeasti selväksi, että meidän tämän hetkisessä tilanteessa Pajuluoma on ehdottomasti oikea valinta. Saamme hänen mukanaan erittäin ahkeran ja intohimoisen nykyjääkiekon osaajan, jonka vaasalaisessa kiekkosydämessä sykkii kotkan sydän, Jämsä hehkutti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt