SM-liiga

Ässien legendalla Veli-Pekka Ketolalla tylyt terveiset Lukolle: ”Kesärenkaat mukaan jo raumalaisille”

Julkaistu:

sm-liiga
Satakunnan paikallisviholliset Ässät ja Lukko vääntävät pitkästä aikaa pudotuspeleissä
Siitä on jo 23 vuotta. Nyt Satakunta saa vihdoin kokea paikallisvihollisten Lukon ja Ässien välistä pudotuspelihuumaa uudelleen.

Lukko ja Ässät ovat kohdanneet kiekkoliigan pudotuspeleissä viimeksi keväällä 1995. Tuolloin pelattiin pronssista ja Ässät vei mitalit maalein 3–0. Playout-peleissä joukkueet olivat vastakkain 2009, ja Ässät päätyi liigakarsintaan.

Ässien ja Suomi-kiekon legenda Veli-Pekka Ketola toimi sekä pronssijoukkueen päävalmentajana että toimitusjohtajana vuonna 1995.

– Pronssi ei ollut mikään yllätys tuolloin. Meillä oli paljon hyviä pelimiehiä joukkueessa. Oli muun muassa Kari Takko ja Jari Korpisalo, Ketola muistelee.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Joukkue oli myös hemmetin hyvin valmennettu, ”Vellu” virnuilee.


Ässien nykyinen päävalmentaja Mikael Kotkaniemi muuten oli myös vuoden 1995 pronssijoukkueessa.

Lukon ja Leijonien entinen hyökkääjä Jari Torkki katseli Ässien pronssijuhlia häviäjien puserossa.

– Sitä peliä ei kannata muistella. Mutta totta kai Ässät aina sytytti, Torkki naurahtaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nyt pelataan ”vain” säälipleijareissa, mutta jännitettä riittää. Ottelusarja alkaa tiistaina Porissa, ja jatkoon pääsee kahdella voitolla.

Ketolalla on jo terveiset valmiina raumalaisille.

– Heidän täytyy valmistautua kesälomalle. Kesärenkaat mukaan jo raumalaisille, Ketola heittää.

– Ässille lykätään kaikki paineet. Meidän on helppo tulla altavastaajana, yllätystä haetaan, Torkki vastaa.

Ässät on ollut viime ajat huomattavasti paremmassa vireessä kuin kärkipelaajiensa loukkaantumisista kärsinyt raumalaisvastustajansa.

Runkosarjan päätöspeli Ilvestä vastaan oli Lukolle täydellinen pannukakku, jossa heitettiin hillotkin päälle. Lukko hävisi kotikaukalossaan Ilvekselle 1–5. Peli oli Ilveksen hyväksi 3–0 jo kolmen ja puolen minuutin pelaamisen jälkeen.

Pudotuspelisarjaan Ässiä vastaan Lukko luistelee neljän ottelun tappioputki niskassaan. Ketolan mukaan Ässät ei ole kuitenkaan ennakkosuosikki.

– Ässillä on kova joukkue kasassa, mutta lyhyissä ottelusarjoissa tuurillakin on osansa. Pomppu sinne, pomppu tänne, hän sanoo.

– Toivottavasti pomppii raumalaisten eduksi, tuumaa puolestaan Torkki.

Ässien ja Lukon välisestä väännöstä voi aina odottaa tunnepitoista taistoa. Ketolan mielestä vastakkainasettelu ja jännite on kuitenkin siirtynyt entistä enemmän kaukalosta katsomoon.

– Totta kai pelaajatkin yhä kokevat Pori vastaan Rauma –fiiliksen. Tilanne on kuitenkin sikäli muuttunut, että joukkueissa on raumalais- tai porilaistaustaisia pelaajia vähemmän kuin takavuosina. Pelaajaliikenne on nykyisin niin vauhdikasta.

– Tunne on nyt enemmän katsomon puolella. Porilaisille sellaisia terveisiä, että ääni kovalle ja kuudes kenttäpelaaja kehiin, Ketola sanoo.

Torkki on samoilla linjoilla Ketolan kanssa.

– Varsinkin Lukolla on niin paljon vierastyövoimaa käytössä, ettei siinä ihan sellaista jännitettä synny kuin aikaisemmin, Torkki sanoo.

– Pelaajat aistivat tämän erityisen asetelman. Olisi ihan eri juttu, jos Raumalle tulisi joku Itä-Suomen porukka pelaamaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt