SM-liiga

Kansanedustaja Sinuhe Wallinheimon lausunto aiheutti kohun kiekkopiireissä – ”Hänen asemastaan on keskusteltu”

Julkaistu:

SM-liiga
Jääkiekon pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo on joutunut myrskyn silmään Twitter-lausuntonsa vuoksi.
HIFK:n hyökkääjän Juhani Tyrväisen törkytemppu – löi Kärppien nuorta Kristian Vesalaista poikittaisella mailalla polvitaipeeseen – on edelleen suuri puheenaihe.

Katso video tapahtumasta tästä.

Pelaajien etujärjestön, Suomen jääkiekkoilijat ry:n, toiminnanjohtaja Jarmo Saarela löi tiistaina lisää vettä myllyyn kritisoimalla Iltalehden haastattelussa yhdistyksen puheenjohtajan Sinuhe Wallinheimon toimintaa asiassa.

Kansanedustaja Wallinheimo (kok) tuomitsi Tyrväisen tempun hyvin suorasanaisesti heti tuoreeltaan. Wallinheimo kirjoitti viikonloppuna Twitterissä näin:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tällaiset teot eivät saa kyllä minkäänlaista ymmärrystä jääkiekkoyhteisössämme.

Saarela oudoksui pelaajayhdistyksen puheenjohtajan lausuntoa tiistaina. Hänen mukaansa pelaajayhdistyksen tehtävänä ei ole ottaa kantaa asiakkaidensa keskeneräisiin kurinpitoasioihin.

– Se ei ainakaan edistä asiaa, että sitä lähdetään etukäteen tuomitsemaan tai puolustamaan, Saarela linjasi Iltalehdessä.


Lausunto herätti kohua

Ilta-Sanomien tietojen mukaan SM-liigan ja Mestiksen pelaajat ovat käyneet kulisseissa voimakasta keskustelua Wallinheimon asemasta kohulausunnon jälkeen.

– Ei pelaajayhdistyksen puheenjohtaja saisi näyttäytyä julkisuudessa niin, että hän on toisen pelaajan puolella ja toista vastaan – ei varsinkaan etukäteen, eräs kokenut pelaaja sanoi anonyymisti.

– Kurinpidolliset asiat herättävät aina ristiriitaisia näkemyksiä pelaajayhdistyksessäkin. Kuitenkin sen johdon tulisi tukea kaikkia jäseniä tasapuolisesti. Nyt näyttää helposti ulospäin siltä, että kansanedustaja Wallinheimo kerää helppoja irtopisteitä. Pelaajien keskuudessa Wallinheimon asemasta on keskusteltu, mutta ei tämä episodi välttämättä asemaan vaikuta.

IS:n tietojen mukaan Wallinheimo joutuu vielä tällä viikolla pelaajayhdistyksen 14-jäsenisen hallituksen puhutteluun. Yhdistyksen aktiivijohto oli IS:n tietojen mukaan suunnitellut kuulemisen keskiviikolle. Toiminnanjohtaja Saarela ei keskiviikkona suoranaisesti kiistänyt IS:n tietoa.

Wallinheimon epävarmasta asemasta kertoi ensimmäisenä Jatkoaika.com.

Jarmo Saarela, nauttiiko Wallinheimo yhä luottamusta pelaajayhdistyksen keulahahmona?

– Käsittelemme Juhani Tyrväisen asiaan liittyvän viestinnän hallituksessamme lähiaikoina. Tässä vaiheessa minulla ei ole asiasta muuta informoitavaa, Saarela tiivisti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt