Törkeä teko SM-liigaottelussa puhuttaa – HIFK:n urheilujohtaja ihmettelee Sinuhe Wallinheimon kommenttia: ”En arvosta”

Julkaistu:

sm-liiga
Juhani Tyrväisen poikittainen maila on noussut puheenaiheeksi.
HIFK otti viikonloppuna komeasti viisi sarjapistettä, kun se löi Kärpät kahteen otteeseen.

Lauantaina IFK haki pisteet Oulusta 4–1-voitolla, mutta helsinkiläisten voiton sijaan puheenaiheeksi on noussut joukkueen keskushyökkääjän Juhani Tyrväisen törkeä teko ottelun viimeisellä minuutilla.

Tyrväinen iski Kärppien Kristian Vesalaista poikittaisella mailalla kohdistaen iskunsa 18-vuotiaan superlupauksen polvitaipeeseen.

Tyrväinen selvisi neljällä jäähyminuutilla: kaksiminuuttinen poikittaisesta mailasta ja toinen kakkonen väkivaltaisuudesta, joka tuli jälkinahinasta Vesalaisen kanssa.

SM-liiga on ilmoittanut vieneensä tilanteen kurinpitokäsittelyyn.

Tilanteen näet Ruutu-palvelusta täältä.

Wallinheimo paheksui

Tyrväisen teko on pitkin lauantai-iltaa ja sunnuntaipäivää kirvoittanut paljon keskustelua.

– Tällaiset teot eivät saa kyllä minkäänlaista ymmärrystä jääkiekkoyhteisössämme, kirjoitti jääkiekkoilijoiden pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo Twitterissä.

HIFK:n Salmelainen ei kommentoi tilannetta

IFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen ei halunnut kommentoida tilannetta IS:lle.

– En itse tapausta tai videota ala kommentoimaan. Se on mennyt eteenpäin liigalle, jonka kurinpitodelegaatio tekee oman ratkaisunsa. Odotamme heidän tuomiotaan. Sisäisesti asiaa on totta kai käsitelty ja olen tänään puhunut ”Jullen” (Tyrväinen) kanssa. Keskustelujen sisällöt ovat meidän sisäisiä asioita.


Syksyllä Salmelainen otti voimakkaasti kantaa, kun Ilveksen Juuso Pulli yritti taklata HIFK:n suurlupausta Miro Heiskasta. Vaarallisesti päin laitaa lentänyt Heiskanen oli tilanteessa kiekoton.

– Meinasi kohdistua yhteen Suomen lupaavimmista pelaajista. Nämä pitää kitkeä pois. Jos se olisi osunut, olisi voinut käydä erittäin pahasti. Tätä peliä ei saada siistittyä, jos noita tilanteita ei saada pois, Salmelainen sanoi silloin.

Tobias Salmelainen, miksi et tällä kertaa suostu kommentoimaan itse tilannetta?

– Silloin kommentoin asiaa erotuomarivalvojalle, koska hän oli sitä mieltä, ettei mitään ole tapahtunut. Nyt asia on viety eteenpäin, ja keissi on kurinpidon käsittelyssä. Tilanne on ihan sama kuin silloin, jos ihminen on oikeudessa. Odotan sitä, että tulee tuomio, Salmelainen perustelee.

– En koe, että minun tarvitsee tätä hommaa kommentoida. Jokainen voi tehdä videolta omat johtopäätökset. Meidän sarjassamme on ihmiset, jotka tekevät päätökset rangaistuksista.

Salmelainen painottaa, että HIFK seisoo Tyrväisen tukena. Sinuhe Wallinheimon puheita hän ihmettelee.

– IFK seisoo hyvinä ja vaikeina hetkinä pelaajiensa takana. Pelaajayhdistyksen hallituksen puheenjohtajan sanojen perusteella heillä on vähän eri linja. Sen jälkeen on entistä tärkeämpää, että seura tukee pelaajaansa.

Oletko ollut yhteydessä Wallinheimoon?

– En ole vielä kerennyt, mutta yhdistykseen olen. Pelaajayhdistyksen hallituksen puheenjohtaja osoittaa aika selkeästi heidän kantansa omaa jäsentään kohtaan, ennen kuin häntä on tuomittu mistään. Se on väärin. En arvosta.

Wallinheimo viestitti sunnuntaina iltapäivällä IS:lle, ettei hänellä ole lisättävää Twitter-kommenttiinsa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt