SM-liiga

Vaasassa otettiin opiksi tapaus kohulakanan käänteistä: ”Painetilassa tuli tämä yksittäinen ylilyönti”

Julkaistu:

SM-liiga
Sarjajumboksi jämähtäneen Sportin kaudessa on mennyt pieleen kaikki.
– Arvaa vain kuinka monta kertaa olen miettinyt, että tässäkö on kiitos kaikista näistä vuosista?

Sportin puheenjohtaja Heikki Hiltunen tiivistää omat tuntemuksensa vaasalaisesta kiekkokaudesta paljon puhuvasti. Kotkapaitojen kausi on ollut lähes alusta saakka tuskaa, josta osansa ovat saaneet kaikki Sport-yhteisön jäsenet.

– Tavoitteena oli pudotuspelipaikka ja eteneminen siellä. Tämä on iso pettymys ja pelillisesti vaikein kausi mukanaoloni aikana. Seurajohto, valmennus ja kaikki ihmiset tässä ympärillä tekevät koko ajan työtä, että saamme kurssin tulevaisuudessa kääntymään, vuodesta 2009 seuran puheenjohtajana toiminut Hiltunen linjaa.

– Tarvitsemme uskottavia peliliikkeitä joka rintamalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hiltusen mukaan Sport on kärsinyt kauden aikana lukemattomia maalin tappioita, jotka aiheuttivat pysäyttämättömän negatiivisen kierteen. Paikka liigan jumbona on heijastunut koko organisaatioon, eikä yhteentörmäyksiltä ole vältytty.

Pahiten yli läikkyi marraskuussa, kun Sportin johto neuvoi kannattajia poistamaan päävalmentaja Tomek Valtosta kritisoineen lakanan katsomosta. Tapaus harmittaa Hiltusta edelleen.

– Tilanne oli siinä vaiheessa herkkä niin organisaatiossa kuin kannattajienkin keskuudessa. Sitten kovassa painetilassa tuli tämä yksittäinen ylilyönti, jota olemme seurana pahoitelleet ja josta olemme luvanneet ottaa opiksi.

Sport menetti mahdollisuutensa pudotuspeleihin heti uuden vuoden alkaessa. Tällöin myös osa yleisöstä heitti pyyhkeen kehään. Kotkapaitojen yleisökeskiarvo on painunut reilusti alle 3 000:n, eikä katsojakato voi olla näkymättä kauden taloudellisessa tuloksessa, josta on tulossa miinusmerkkinen.

– Teemme tästä kaudesta tappiota, mutta selviämme siitä. Nämä asiat kulkevat usein käsikädessä joukkueen menestyksen kanssa, ja sarjatilanne ei ole houkutellut riittävästi väkeä katsomoon.

Taloudellista tilannettaan parantaakseen Sport on myynyt sydäntalven aikana useita runkopelaajiaan. Hiltusen mukaan liigaseurojen tiukka taloudellinen tilanne heijastuu kevään siirtomarkkinoihin.

– Eihän kärkipelaajista luopuminen ole koskaan toivottavaa. Seurat kuitenkin tasapainottelevat taloutensa ja taseidensa kanssa juuri siinä kannattavuuden rajoilla, joten kaikki toimenpiteet toiminnan vakauttamisen suhteen mietitään tarkasti. Ymmärrän toki myös kannattajien eriävät mielipiteet, toteaa Hiltunen, joka toimii myös SM-liigan hallituksen puheenjohtajana.

Samaan tyhjennysmyyntiin on ajautuneet muutkin pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle jääneet joukkueet.

– Olisi hienoa, että sarja olisi niin tiukka, että jännitys pudotuspelipaikoista säilyisi loppuun saakka, Hiltunen myöntää.

Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä on tässä vaiheessa haluton kommentoimaan joukkueen tämän kauden esityksiä tai tulevaisuuden näkymiä.

– Sopimustilanne koskien ensi kautta näyttää hyvältä ja olemme kokoamisessa aikataulussa. Annetaan joukkueelle työrauha ja pelataan kausi loppuun, tyytyi Jämsä toteamaan.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt