Zach Budishin TPS-debyytti päättyi tappioon – SaiPalle tärkeä kotivoitto

rac

Julkaistu:

SM-liiga
SaiPa otti tärkeän voiton TPS:stä. Joukkueet taistelevat tahoillaan tiukasti runkosarjan lopullisista sijoituksistaan.
SaiPa–TPS 3–1

Ottelun kolme pointtia:

1) Budishin debyytti. Zach Budishin siirto Jukureista turkulaisten riveihin julkaistiin maanantaina. Debyyttinsä Budish sai tehdä 1-ketjussa Tomi Kallion ja Eric Perrinin kanssa. Ajoitukset ketjun sisällä eivät vielä toimineet täydellisesti, mutta Budishin startti oli lupaava ja hänestä on varmasti apua loppukauden aikana.

2) Kiekko päähän. Toisessa erässä ajassa 36.49 SaiPan Jonatan Tanus pääsi virittämään rannelaukaustaan pisteiden välistä. TPS:n Jani Forsström heittäytyi kiekon eteen itseään säästelemättä, mutta ikävin seurauksin, kun laukaus osui häntä korvan tai posken seudulle. Tuomarit katkaisivat pelin ja Forsström pääsi lopulta autettuna omin jaloin, mutta kaksin kerroin pois kaukalosta ja pukukopin puolelle.

3) Vauhdikas ottelu. Anteeksi ei pyydetty eikä annettu, kun molemmat joukkueet paukuttivat reippaita taklauksia kaukalossa. Viihdearvo oli todella korkea ja yleisö varmasti viihtyi. Iso osa yleisöstä taisi kyllä nauttia ottelusta kotisohvalta käsin, sillä paikalla katsojia oli vain 2902.

SaiPan ärhäkkyys turhautti TPS:n

SaiPa nousi suoraan pudotuspelipaikkaan oikeuttavalle kuudennelle sijalle, kun se kaatoi Lappeenrannassa TPS:n 3–1.

Päävalmentaja Tero Lehterä oli turhan vaatimaton SaiPan erittäin vauhdikkaan esityksen jälkeen.

–Ei tänään varsinaista kiekollista spektaakkelia nähty tiiviin ottelutahdin keskellä. Aktiivisuus riitti voittoon, Lehterä totesi tyynesti.

SaiPan kapteeni Ville Koho (1+1) ja Saku Salminen ampuivat kiekot maaliin tarkasti, ja Elmeri Kaksonen karkasi TPS:n puolustukselta pahantekoon.

TPS oli hermostuneen oloinen ja kävi välillä turhautumisen partaalla. Ykköskentän Eric Perrin ja Henrik Tallinder sortuivat jäähyilyyn ylivoimalla.

–Olihan se surkeaa, että alaketjut hoitaa jäähyn vastustajalle ja sitten otetaan puolen minuutin jälkeen jäähy itselle, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen ihmetteli.

Jukureista loppukaudeksi TPS:aan siirtynyt amerikkalaishyökkääjä Zach Budish oli istutettu turkulaisten ykkösketjuun Perrinin ja Tomi Kallion rinnalle.

Kolmikko pohjusti TPS:n ainoan osuman, jonka viimeisteli puolustaja Ilkka Heikkinen maalin kulmalta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt