SM-liiga

Kuka välttää SM-liigan säälipudotuspelit?

Julkaistu:

SM-LIIGA
Kilpajuoksu viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta käydään näillä näkymin kolmen joukkueen välillä.
SM-liigan runkosarja alkaa lähestyä loppusuoraansa, sillä ennen tiistain kierrosta valtaosalla joukkueista on jäljellä enää kahdeksan runkosarjaottelua.

Loppukauden aikana käydään tiukka taistelu viimeisestä suorasta pudotuspelipaikasta. Kuudennelle sijalle runkosarjan päätteeksi hamuavat ainakin kahden pisteen sisällä olevat KalPa, SaiPa ja Lukko. Pelicansilla on kuudenteen sijaan matkaa neljä pistettä, joten nappionnistumisella myös lahtelaiset voivat vielä sekoittaa pakkaa viimeisten kierrosten aikana.

Tällä hetkellä kuudetta sijaa pitää hallussaan KalPa, mutta SaiPa on kuopiolaisten takana ainoastaan huonomman maalieron takia. Molemmat edellä mainituista joukkueista ovat olleet hyvässä vireessä viime viikkoina, mutta erityisesti SaiPa löi pöytään viikonlopun tuplaotteluissa kovat näytöt, kun se kaatoi kovavireisen HPK:n kaksi kertaa äärimmäisen tärkeissä otteluissa.

– SaiPan pelaaminen on tehnyt minuun todella suuren vaikutuksen, Ilta-Sanomien jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– SaiPan kohdalla oli epävarmaa, kestääkö joukkueen peli kasassa kovassa paikassa. Nyt nähtiin, että SaiPa on sitä pelivalmiimpi joukkue mitä tärkeämpi peli on, Lehkonen sanoo.

SaiPan menestys kulminoituu Topi Nättisen ja Jonatan Tanuksen kaltaisiin pelaajiin, jotka sopivat täydellisesti lappeenrantalaisten ennakkoluulottomaan ja raikkaaseen pelityyliin. Kukaan ei odottanut SaiPalta tällä kaudella mitään.

– Sekä Nättinen että Tanus pelaavat mahtavaa läpimurtokautta. Kokemusta ei ole vielä paljoa, mutta he eivät arastele yhtään. Molemmat ovat nousseet ryminällä SM-liigan kärkihyökkääjien ryhmään, Lehkonen näkee.

Siirtomarkkinoilla tyhjennetyn KalPan alkukausi oli katastrofaalinen. Nuoret pelaajat eivät näyttäneet pystyvän toteuttamaan Sami Kapasen vaativaa pelitapaa. Huhut alkoivat velloa jopa Kapasen eroamisesta.

– Sen jälkeen KalPa tajusi muokata pelityyliään. Vauhtipelaamista vähennettiin hieman ja peliä alettiin rytmittää vähän enemmän. Muutokset alkoivat tuottaa heti valtavan hyvää tulosta. Myös maalivahtipeli on liigan kärkipäätä, Lehkonen sanoo.

Juuri tällä hetkellä KalPan ja SaiPan nuolet osoittavat kuntopuntarissa vahvasti ylöspäin, kun taas huomattavasti nimekkäämmällä materiaalilla operoiva Lukko on ajautunut syöksykierteeseen. Raumalaiset hävisivät tammi–helmikuun taitteessa peräti viisi ottelua peräjälkeen. Kuudes sija on lipeämässä joukkueen ulottumattomiin, jos kurssi ei käänny nopeasti.

– Lukon joukkueessa on johtajuusongelma. Jonkun kokeneista pelaajista pitäisi nyt ottaa koko joukkue reppuselkäänsä. Tällainen voisi olla esimerkiksi Ville Vahalahti.

– Viime pelien kaltaisilla esityksillä Raumalla on edessä lyhyt kevät, Lehkonen sanoo.

Taistelu kuudennesta sijasta ei ole pelkkä kuriositeetti. Säälipudotuspelien välttäminen on äärimmäisen tärkeää, kun ennakoidaan mahdollisia puolivälieräsarjoja.

– Suoran pudotuspelipaikan saavuttanut joukkue pääsee haastamaan puolivälierissä ennakkosuosikin tuoreilla jaloilla. Heti ensimmäisen ottelun merkitys on valtava. Säälipudotuspelit voivat olla erittäin kuluttavia sarjoja, Lehkonen muistuttaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt