SM-liiga

HIFK:n konkarille kolmen ottelun pelikielto tuomarin kaatamisesta

Julkaistu:

SM-liiga
Erotuomarin virheellinen sijoittuminen ei anna pelaajalle oikeutta osua tuomariin, perusteli SM-liigan kurinpito Juha-Pekka Haatajan pelikieltoa.
Torstaina pelatussa Jukurit–HIFK-ottelussa nähtiin ensimmäisen erän lopulla tilanne, jonka seurauksena HIFK:n Juha-Pekka Haataja, 35, sai pelirangaistuksen erotuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta.

Päävideotuomari vei tapauksen kurinpitokäsittelyyn, ja ratkaisu tuli lauantaina. Kurinpitodelegaation puheenjohtajan Sampo Liusjärven mukaan videotallenteelta ilmeni, että Haataja luisteli kiekottomana kohti Jukurien päätyä, jossa oli kiekollinen pelitilanne.
  • Tilanne pääkuvana olevalla videolla.

Pelaajan on väistettävä

Toinen päätuomari seurasi kiekollista pelitilannetta ollen Haatajan luistelulinjalla lähes paikoillaan ja selin Haatajaan nähden. Kurinpidon mukaan Haataja osuu oikealla jalallaan erotuomaria jalkaan luistellessaan tämän ohitse. Osuman seurauksena erotuomari menettää tasapainonsa ja kaatuu jäähän.

Kurinpitodelegaatio totesi päätöksessään, että Haatajan olisi tullut välttää osumasta erotuomariin. Haatajan esitti omassa lausunnossaan, että erotuomari oli sijoittunut virheellisesti, mutta kurinpidon mukaan se ei anna pelaajalle oikeutta osua erotuomariin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Delegaatio totesi myös, että erotuomarin vähäistä jalan liikuttamista ei voida pitää yllättävänä. Erotuomarin takaapäin ohittavalla pelaajalla on vastuu ohittaa erotuomari siten, ettei osumaa erotuomariin tapahdu.

Kurinpito päätyi rankaisemaan Haatajaa kolmen ottelun pelikiellolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt