SM-liiga

Sarjajohtaja Kärpät kovilla – Pekka Virta huuteli Lukolle jäähyn

Julkaistu:

SM-liiga
Lukon erinomainen erikoistilannepelaaminen ei kantanut voittoon saakka.
Lukko–Kärpät 1–2 vl (1–0, 0–1, 0–0, 0–0, 0–1)

Ottelun kolme pointtia:

1) Jäähy Lukon vaihtopenkille. Päävalmentaja Pekka Virta tienasi Lukolle joukkuerangaistuksen huutelemalla tuomareille epäasiallisuuksia kahdesta aiemmasta suullisesta varoituksesta huolimatta. Toisen erän lopussa ottelutilastoihin kirjattiin sangen harvinainen rangaistus SM-liigassa: ”Toimihenkilön epäurheilijamainen käytös”.

2) Ylivoima kunnossa jälleen. Alkukaudesta vaaralliset Lukon ylivoimaketjut ovat nousseet jälleen esiin. Virta kehui jo tiistaisen KalPa-pelin jälkeen sinikeltaisten ylivoimapeliä. Eikä suotta, sillä myös sarjakärki Kärppiä vastaan Lukon erikoistilannepelaaminen oli ensiluokkaista, myös alivoimalla. Kotijoukkueen ensimmäinen ylivoima kesti vain neljä sekuntia, kun Peter Tiivola pääsi suoraan aloitusvoiton jälkeen laukomaan kiekon ohi Jussi Rynnäksen.

3) Kärppien voittoputkelle jatkoa. Kärppien voittoputki kasvoi jo viiden ottelun mittaiseksi, vaikka helpolla ei voitto Äijänsuolta irronnut. Lukko pelasi kauden yhden parhaista peleistään ja olisi yhtä lailla ansainnut voiton tiukasta kamppailusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Leskinen ratkaisi voittomaalikisassa Äijänsuolla

Rauman Lukko ja Oulun Kärpät tarvitsivat voittomaalikilpailun ennen kuin keskinäinen paremmuus saatiin ratkaistua Äijänsuolla. Ainoan maalin rankkareista onnistui tekemään Kärppien 23-vuotias laituri Ville Leskinen, ja kaksi sarjapistettä matkasi Ouluun lopputuloksen ollessa 1–2.

Ottelun hahmo oli kuitenkin Lukon maalivahti Kaapo Kähkönen. Hän torjui ottelussa kaikkiaan 34 kertaa, kun Jussi Rynnäs Kärppien maalilla pääsi 18 torjunnalla. Tosiasia on, että ilman Kähköstä ei Lukko olisi jaksanut sinnitellä edes jatkoajalle asti.

Maalinteon Raumalla aloitti Lukon Peter Tiivola raumalaisten pelatessa ottelun ensimmäistä ylivoimaa. Rasmus Kupari ehti olla jäähyllä vain neljä sekuntia, ennen kuin kiekko oli Rynnäksen takana. Tasoituksen laukoi Jari Sailio, kun toista erää oli jäljellä nelisen minuuttia.

– Sain Hakanpään Janilta hyvän syötön, yritin saada kudin aikaiseksi nopeasti ja pääsin yllättämään Kähkösen. Maali tuli työn kautta niin kuin tuli voittokin, Sailio tiivisti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt