SM-liiga

Unisuus maksoi HIFK:lle paljon – tyri pitkän putkensa jo avauserään

Julkaistu:

SM-liiga
KalPa taisteli voiton siipirikkoisella kokoonpanolla. HIFK oli hävinnyt kotihallissaan viimeksi syyskuun 22.päivä.

Ottelun pointit:

1) Ruuttu liekeissä Nordiksella: Kyse ei kuitenkaan ollut HIFK:n vuoden 1998 mestarijoukkueen kapteenista vaan tämän pojasta Alexander Ruutusta. Mainion vireen löytänyt 25-hyökkääjä onnistui kahdesti maalinteossa heti avauserässä. Molemmat maalinsa Ruuttu teki maalinedustalta: ensimmäinen irtokiekosta ja toisen tyylikkäällä ohjauksella. Hattutemppukaan ei avauserässä ollut kaukana.

2) HIFK:n uninen alku: Kotijoukkueen avauserä oli luokattoman heikko. Kuopiolaiset voittivat lähes kaikki kaksinkamppailut ja onnistuivat maalinteossa kahdesti. Toisessa erässä HIFK heräsi, mutta avauserässä hankittu kaula riitti KalPalle lopulta täyteen pistepottiin. Vieraat olivat matkassa vain 11 hyökkääjällä ja kuudella puolustajalla. Joukkueesta puuttui muun muassa maajoukkuekutsun saanut runkopuolustaja Juuso Riikola.

3) Thorellin pisteputki: Täksi kaudeksi Turusta Helsinkiin siirtynyt ruotsalaishyökkääjä venytti syötöllään pisteputkensa jo 11 otteluun. HIFK:n kultakypärä jäi edellisen kerran ilman tehopisteitä marraskuun 4. päivänä. Thorellin kuluvan kauden pistesaldo on nyt 9+17=26.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt