SM-liiga

HIFK vierastuska jatkuu – Kärpät nousi kahden maalin takaa voittoon

Julkaistu:

SM-liiga
Helsingin IFK oli lähellä katkaista Kärppien kymmenen kotivoiton putken. Yritykseksi se silti jäi.
Kärpät–HIFK 3–2 rl. (1–2, 0–0, 1–0, 0–0, 1–0)

Ottelun kolme pointtia:

1. Ei enää kiikareita. HIFK:n nuoren puolustajan Oliwer Kasken, 22, kausisaldo näytti ennen perjantai-iltaa karulta: 19 peliä, tehot 0+0. Raksilassa pakki pääsi pois kiikarikerhosta laukomalla kauden avausmaalinsa. Ja kun talkoisiin alettiin, iski Kaski avauserässä uudelleen.

2. Ahnas HIFK iski alussa. Ottelun avauserä oli ylivoimaisesti paras, mitä yksikään vierasjoukkue on tällä kaudella Oulussa esittänyt. HIFK oli nälkäinen ja puski väkisin syvälle Kärppien puolustusalueelle. Hulvattomaan hyökkäyspeliin tottunut Kärpät jähmettyi ja kävi neuvottomaksi.

3. Käsittämätön jatkoaika ja trilleriratkaisu. Ottelun jatkoaika tarjosi lähes täydelle tuvalle jääkiekkokarkkia. Jatkoajalla nähtiin nopeasti laskettuna viisi puhdasta läpiajoa, joiden lisäksi pelkästään Kärppien Charles Bertrand oli kolme kertaa nokikkain HIFK:n maalivahdin Atte Engrenin kanssa. Hulppeista paikoista huolimatta ratkaisu haettiin voittolaukauksilla, joka oli aivan yhtä jännittävä. Lopulta ainoa onnistuja oli viidennellä kierroksella Kärppien Ville Leskinen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ottelun huippuhetket artikkelin pääkuvana olevalla videolla.

Veini Vehviläinen kiritti Kärpät voittoon HIFK:sta

Maalivahdit Veini Vehviläinen ja Atte Engren nousivat pääosiin, kun Kärpät kaatoi HIFK:n voittomaalikisan jälkeen 3–2 perjantaina Oulussa.

Erittäin viihdyttävä jatkoaika tarjosi avopaikkoja ja läpiajoja toisensa perään, mutta kenestäkään ei ollut kuumien maalivahtien ohittajaksi.

Ratkaisun iski Kärppien Ville Leskinen, jota ennen peräti yhdeksän vetäjää oli saanut kokea maalivahtien paremmuuden.

HIFK oli alussa terävä ja siirtyi 2–0-johtoon Oliwer Kaskin osumilla. Ne olivat Kaskin kauden avauspisteet.

– IFK oli loistava alussa ja me olimme ihan jaloissa. Saimme kuitenkin parannettua pelin edetessä, ja loppujen lopuksi tasapeli oli oikeudenmukainen lopputulos, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner sanoi.

Edellisen kerran Kärpät oli menettänyt pisteitä kotonaan kauden ensimmäisessä kotipelissään HPK:ta vastaan.

– Meiltä erinomainen valmius tulla peliin kärkijoukkueen kotikentälle, vieraiden päävalmentaja Ari-Pekka Selin kiitteli.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt