SM-liiga

Tapparalle taas Tampereen herruus – Karri Kivi synkkänä: ”Lista on aika pitkä, jos alkaa miettimään asioita mitkä eivät toimi”

Julkaistu:

SM-liiga
Tampereella tuttu juttu. Tappara jo kolmannen kerran Ilvestä parempi paikallispelissä.
Ilves–Tappara 1–4 (1–1, 0–2, 0–1)

Ottelun kolme pointtia:

1. Käänteentekevä Repo. Kirvespaitojen alkusyksy oli odotettua takkuisempi. Kurssi muuttui 6. lokakuuta Pelicans–Tappara-ottelussa, kun Sebastian Repo pelasi ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella. Sen jälkeen Tappara on saanut vähintään yhden sarjapisteen 13 peräkkäisessä ottelussa. Näistä yhdeksän viime peliä ovat voittoja. Repo on iskenyt otteluissa 5+5=10 tehopistettä. Ilvestä vastaan hän laukoi 2–1-voittomaalin mielipaikaltaan B-pisteen kaarelta.

2. Tampereen herruus. Tappara voitti Ilveksen jo kolmannen kerran tällä kaudella, otteluiden yhteismaaliero on tyrmäävä 15–2. Samalla Kirvespaidat varmistivat käytännössä kauden paikallisherruuden voiton jo kahdeksannella kaudella peräkkäin.

3. Paikoista pitää rokottaa! Ilveksen viisikkopuolustus on tiivistynyt huomattavasti maajoukkuetauon jälkeen. Se ei kuitenkaan riitä ainakaan SM-liigan kärkijoukkueita vastaan, ellei itse iske maaleja mahtitonteista. Ilveksellä oli mahdollisuus karata avauserässä useamman maalin johtoon, mutta taito ja kylmäpäisyys tekopaikoissa ei riittänyt viimeistelyyn. Tapparalla oli ottelussa vähemmän loistopaikkoja, mutta se hyödynsi ne tehokkaasti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ottelun huippuhetket artikkelin pääkuvana olevalla videolla.

Tapparalle ei löydy pysäyttäjää liigassa

Puolustava mestari Tappara otti perjantaina jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa, kun Jukka Rautakorven luotsaama huippujoukkue kaatoi paikallisvastustaja Ilveksen 4–1.

Ilves hallitsi avauserää. Toisessa erässä Sebastian Repo ja Kristian Kuusela ratkaisivat maaleillaan ottelun käytännössä.

– Itselle on aina mukava, jos pääsee kovasta vauhdista haastamaan pakkia. Minulla on hyvä veto ja tiesin mahdollisuudet hyviksi onnistua, Repo kertasi voittomaalia.

Tappara on nyt voittanut Ilveksen kolme kertaa tällä kaudella, maalein 3–0, 8–1 ja 4–1. Tappara on saanut vähintään pisteen 13 ottelusta peräkkäin, viimeksi se on jäänyt nollille SaiPaa vastaan 30. syyskuuta.

– Tauon jälkeen on aina uuden alku. Avauserässä pelasimme hitaasti, toisesta alkaen nopeutettiin niin puolustus- kuin hyökkäyspeliäkin. Kolmas erä oli aktiivista puolustamista, Rautakorpi sanoi.

Ilvekselle tappio oli neljäs putkeen.

– Lista on aika pitkä, jos alkaa miettimään asioita mitkä eivät toimi, tiivisti Ilveksen valmentaja Karri Kivi.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt