Maaottelutauon vietossa suuria eroja SM-liigassa – osa määrätty pakkolomalle, toiset lomailevat ulkomailla

Julkaistu:

SM-liiga
SM-liigajoukkueet hyödyntävät maaottelutaukoa eri tavoin.
Kotoisessa jääkiekkoliigassa on meneillään syyskauden ensimmäinen pidempi tauko. Edelliset pelit pelattiin viime lauantaina. Seuraavan kerran joukkueet pelaavat vasta ensi tiistaina. Osa vasta myöhemmin.

Maaottelutauon vietto eroaa suuresti eri joukkueiden välillä.

Jukureilla alkoi viime perjantain ottelun jälkeen reilun viikon tauko ohjatuista harjoituksista.

– Ei se vapaata ole, vaan omatoiminen harjoitusjakso, joukkueen päävalmentaja Risto Dufva kertoo.

– Tämä on nyt yhdeksäs vuosi, kun teen Liigassa näin. Sinä aikana on tullut yksi Suomen mestaruus ja lukusia muita mitaleja. Ettei se nyt ainakaan tästä tauon käytöstä ole jäänyt kiinni.

Onko Jukurien pelaajilla vapaus lähteä vaikkapa ulkomaille viettämään omatoimijaksoa?

– Ihan mihin maille vaan, Dufva toteaa.

Pelicansin apuvalmentaja Pasi Nurminen kertoo, että lahtelaisten riveissä taukoa vietetään monin eri tavoin.

– Aluksi huilattiin. Torstaina ja perjantaina vedimme hyvät treenit. Viikonloppu on taas vapaata. Osalla on tainnut olla joitakin reissujakin.

– Muutama jätkä jopa määrättiin lomalle nyt tauon aikana, Nurminen sanoo.

Maaottelutauon lomareissut ovat varsin yleisiä kiireisen syksyn keskellä. HPK:n luotsi Antti Pennanen treenautti joukkuetta alkuviikon, mutta antoi ryhmälle sen jälkeen hengähdystauon.

– Monet ottivatkin pienen lomareissun tähän loppuviikolle, Pennanen kertoo.

JYPin ja Tapparan maaottelutauko alkoi vasta tiistain CHL-ottelun jälkeen. Jyväskyläläisillä alkoi keskiviikkona loppuviikon tauko harjoituksista. Apuvalmentaja Jukka Ahvenjärvi kertoo, että myös osa JYPin pelaajista lähti ansaitulle lomamatkalle ulkomaille.

Myös SaiPan pelaajia on lähtenyt Suomen rajojen ulkopuolelle pitämään taukoa kiekkoilusta.

Ilveksessä ei puolestaan lomamatkoille lähdetty, sillä joukkue on treenannut tiiviisti läpi viikon.

– Nyt ehtii tehdä kunnolla fysiikkatreeniä, kun kovassa pelitahdissa sitä ei pysty juurikaan tekemään. Itselleni tämä treenaaminen sopii hyvin, sillä fysiikassa on vielä petrattavaa, hyvän alkukauden pelannut Eemeli Suomi kertoo.

Kärpät harjoitteli alkuviikolla, mutta sen jälkeen pelaajat saavat levätä muutaman päivän.

– Tekee hyvää välillä vähän huilata, kun tässä on koko alkukausi painettu yhtä soittoa. Tämä on hyvää aikaa vähän huoltaa kroppaa, oululaisten voimahyökkääjä Jari Sailio pohtii.

– Jokainen voi toki viettää vapaansa, miten parhaakseen näkee, hän jatkaa.

Vaasan Sportin käskijä Tomek Valtonen puolestaan myönsi joukkueelleen loppuviikon vapaata tiistain harjoitusten jälkeen.

– Suurin osa pelaajista on lähtenyt kotikonnuilleen, mutta en usko että kukaan mihinkään ulkomaan lomalle on mennyt, Valtonen sanoo.


Kouvolassa päävalmentaja Tuomas Tuokkola on laittanut joukkueensa painamaan hommia toden teolla myös maaottelutauon aikana.

– Ollaan treenattu tiukasti koko viikko. Jopa kahta harjoitusta on vedetty päivässä. Treenaaminen on painottunut fysiikkaan, paljon punttia ja jäällä kaksinkamppailua, maalivahti Juha Järvenpää kertoo.

– En tiedä, mikä on paras tapa viettää pelitaukoa, mutta luotetaan tähän mitä valmennusjohto meille on keksinyt, hän jatkaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt