SM-liiga

Vaasan Sportissa kuohuu: Apuvalmentaja, tähtihyökkääjä ja maalivahti ulos – ”Välillä pitää tehdä koviakin ratkaisuja”

Julkaistu:

SM-liiga
Vaasan Sport yrittää ratkaista alkukauden ongelmia vaihtamalla miehiä.
Vaisusti kautensa aloittaneen liigaseura Vaasan Sportin ympärillä pyörii tällä hetkellä melkoinen turbulenssi.

Seura purki pari viikkoa sitten kaikessa hiljaisuudessa joukkueenjohtaja ja videovalmentaja Miko Malkamäen sopimuksen ja tiistaina lähtöpassit sai kokenut tähtihyökkääjä Ville Viitaluoma. Pelaajaralli ulospäin sai jatkoa torstaina, kun Sport tiedotti purkaneensa kakkosmaalivahti Rasmus Rinteen sopimuksen.

Ilta-Sanomat tavoitti Sportin urheilu­toimen­johtajan Markus Jämsän, joka oli haluton avaamaan tarkempia taustoja sopimusten purusta, mutta myönsi asioilla olevan yhteyden joukkueen alkukauden esityksiin.

– Kilpaurheilussa asioita mitataan tuloksilla, ja välillä pitää tehdä koviakin ratkaisuja. Sen kummemmin en lähde näitä asioita erittelemään, vähäsanainen Jämsä totesi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaudeksi 2014–15 liigaan noussut vaasalaisjoukkue on kyntänyt viime ajat syvissä vesissä. Sport on voittanut 11:sta viime ottelustaan vain kaksi ja on sarjataulukossa sijalla 12. Saldo on murheellinen, mutta Jämsä ei halua maalata tilannetta liian synkällä pensselillä.

– On selvää, että meidän pitää parantaa. Olemme aktiivisia pelaajamarkkinoilla ja joukkuetta on sitä kautta tarkoitus vahvistaa. Kautta on vielä paljon jäljellä.

Tulisieluisen ja myös Sportin organisaatiossa mielipiteitä jakavan Tomek Valtosen asemaan Jämsällä on lyhyt vastaus.

– Tomek Valtonen on pää­val­men­tajam­me.

Torstaina Vaasassa tapahtui pelaajaliikennettä myös toiseen suuntaan. Uusi kakkosvahti saapuu Jokipoikien Mestis-joukkueesta, kun Jonatan Iilahti teki loppukauden sopimuksen.

Lisäksi Sport teki torstaina loppukauden mittaisen sopimuksen 31-vuotiaan hyökkääjän Andrew Kozekin kanssa. Kanadalainen on pelannut viimeiset viisi kautta Euroopassa, ensin neljä kautta Alppiliigassa ja viime kauden Saksan pääsarjassa DEL:ssä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt