HIFK julkaisee uuden urheilujohtajan lähipäivinä – kandidaatteina kaksi tuttua nimeä

Julkaistu:

SM-liiga
Kaksi seuran entistä pelaajaa on tyrkyllä HIFK:n urheilutoimenjohtajaksi.
Helsingin IFK julkistaa Ilta-Sanomien tietojen mukaan uuden urheilutoimenjohtajansa lähipäivinä. Ehdokkaita on vielä kolme, ja tällä lyhyellä listalla on mukana kaksi seuran entistä pelaajaa.

IS:n tietojen mukaan HIFK:n valintaprosessissa loppusuoralle kolmen joukkoon ovat edenneet seuran entinen hyökkääjä Mika Kortelainen sekä seuran ex-puolustaja Veli-Pekka Kautonen.

Kortelainen, 50, on yksi seuraikoneista. Hän ehti kantaa IFK-paitaa yhtäjaksoisesti 14 kautta.

Liigaurallaan reilusti yli 400 tehopistettä kirjauttanut laitahyökkääjä oli kahdella kaudella joukkueen kapteenina. HIFK jäädytti Kortelaisen pelinumeron 22 vuonna 2003. Tällä hetkellä ”Kölli” tekee töitä rakkaan seuransa myyntipäällikkönä.
Toinen uudeksi urheilutoimenjohtajaksi tyrkyllä oleva seuran ex-pelaaja on Veli-Pekka Kautonen, 47. Hän luuti petopaitojen puolustuksessa yhteensä kuusi kautta.

Jo pitkään HIFK:n pelaajatarkkailuun osallistunut Kautonen on tehnyt 11 vuotta töitä NHL-seura New York Islandersin organisaatiossa. Kautonen nimitettiin Islandersin pelaajatarkkailun johtajaksi kaksi vuotta sitten.

Helsinkiläisseuran urheilutoimenjohtajana lähes kymmenen vuotta toiminut Tom Nybondas ilmoitti siirtyvänsä postiltaan sivuun tämän kauden alussa.

Vaikka HIFK:lla on tiettävästi vielä kolmaskin vaihtoehto, niin monien valintaprosessia läheltä seuranneiden mielestä valinta osuu joko Kortelaiseen tai Kautoseen.

Kortelainen on viime vuosina työskennellyt asiantuntijana SM-liigan tv-lähetyksissä, ja sen myötä hän on pysynyt pelaajien ja nykypelin suhteen kartalla. Erittäin tukeva IFK-tausta ei myöskään vähennä hänen mahdollisuuksiaan tulla valituksi.

Kautoselle iso vahvuus on monivuotinen toiminta pelaajakartoituksen parissa sekä Euroopassa että Pohjois-Amerikassa.

Isoin kysymysmerkki hänen kohdallaan lienee se, onko nyt oikea hetki jättää huippuposti maailman parhaassa kiekkosarjassa.

Korjattu klo 13.59: Nybondas ei joutunut siirtymään pois tehtävistään, vaan siirtyi itse.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt