Eriskummallinen avauseräkään ei hyydyttänyt SaiPaa – kova päänahka vyölle

rac

Julkaistu:

SM-LIIGA
Kuntopuntarin perusteella SaiPa on SM-liigan tämän hetken kuumin joukkue.

JYP–SaiPa 1–4 (0–0, 0–1, 1–3)

SaiPan Jyväskylän-retki alkoi nihkeästi: JYP vyöryi hurjalla energialla, eikä isäntien veskarille Eetu Laurikaiselle kirjattu avauserässä yhtään torjuntaa. SaiPa kesti JYPin alkurynnäkön ja iski toisen sekä kolmannen erän alkuun maalit. Niiden ansiosta se venyi jo kuudenteen peräkkäiseen voittoonsa.

Toisessa erässä ikävä tilanne: JYPin Ossi Ikonen lyyhistyi jäähän saatuaan SaiPan Ahti Oksasen kyynärpäästä naamaansa. Vahingolta näyttäneen tilanteen jälkeen Ikonen konttasi jäällä sekavana. Hän makoili tuskissaan vielä vaihtoaitiossa, kunnes hänet talutettiin pukukoppiin. Oksanen sai tilanteesta 5+20 minuutin pelirangaistuksen.

JYPillä mielenkiintoinen uusi hahmo: Dallasissa kiekkoilevan Julius Hongan pikkuveljen Anttonin, 17, liigadebyytti oli viihdyttävää seurattavaa. Pienikokoinen ja todella sulavaliikkeinen puolustaja ei arkaillut kiekon kanssa. Yllättävät pyörähdykset alimpana miehenä olivat välillä aiheuttaa ongelmia, mutta rohkea peli-ilme teki vaikutuksen. Ensiesiintymisen perusteella nuorukaiselle voi povata vähintään mielenkiintoista tulevaisuutta.

Otteluseloste:

Lappeenrannan SaiPa nappasi jo kuudennen perättäisen voittonsa jääkiekkoliigassa tiistaina, kun JYP kaatui vieraskentällä komean taistelun jälkeen maalein 4–1. Ottelun sankariksi nousi jälleen maalivahti Frans Tuohimaa, joka koppasi muhkeat 34 torjuntaa.

Avauserässä SaiPa ei saanut yhtään vetoa maalia päin ja ylipäätään ottelussa JYP-vahti Eetu Laurikaiselle merkittiin vain kuusi torjuntaa.

– Tilastot ei valehtele. Varsinkaan avauserässä ei voida hyökkäyspelistä meidän osalta puhua. Aika kovaa luonnetta kuitenkin näytettiin ja väännettiin erittäin vahvasti puolustuspäässä. Hyvin pysyttiin sovituissa asioissa, Tuohimaa summasi.

SaiPan tehomiehenä hääri joukkueen sisäisen pistepörssin kärkeen kahdella maalilla noussut David Goodwin. Maalinteossa onnistuivat myös Lasse Lappalainen sekä Ville Koho. JYPin ainokaisen iski sisään Robert Rooba.

JYP roikkui pelissä mukana loppuun asti, mutta SaiPa rankaisi kahdesti tyhjään rysään.

– En ihan heti muista tälläistä jääkiekkopeliä, että on kuusi torjuntaa pelissä. Tämä oli meille uusi kokemus, että tulee näin puolustusvoittoinen joukkue vastaan. Kaikki oli liossa, mitä löytyi. Maalipaikkoja meillä oli ihan riittävästi, JYP-luotsi Marko Virtanen sanoi.

JYP jatkaa tappiostaan huolimatta Liigassa kolmantena ja SaiPa kahdeksantena.
Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt