Tarvitaanko tanssijoita SM-liigan otteluissa? Lukijat väittelivät kiihkeästi – ”Turhaa naisten esineellistämistä” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Tarvitaanko tanssijoita SM-liigan otteluissa? Lukijat väittelivät kiihkeästi – ”Turhaa naisten esineellistämistä”

Ilta-Sanomien juttuun tuli lyhyessä ajassa satoja kommentteja.

SM-liigaotteluissa esiintyvät tanssijat jakoivat IS:n lukijoiden mielipiteet.­

12.9.2017 12:38

Suomen urheilukentän suurimmaksi puheenaiheeksi nousi maanantaina liigaseura TPS:n hylkäämät tanssijat.

Tanssijat puuttuivat kauden liiga-avauksesta lauantaina, ja Turun Sanomat kysyi asiasta toimitusjohtaja Mika Eskolalta.

Hän kertoi syyksi sen, että seura on tehostamassa ruokapalveluita katsomoon, ja tanssijoiden haluttiin käyttävän osan ajasta tarjoilemiseen. Asiasta ei päästy yhteisymmärrykseen, joten tanssijoita ei nähdä ollenkaan tällä kaudella.

TPS on nyt siis yksi harvoista SM-liigaseuroista, jolla ei ole tanssijoita. Muista seuroista ainoastaan JYPillä, Sportilla ja Lukolla ei ole vakituista tanssi- tai cheerleading-ryhmää kotiotteluissaan.

Aihe herätti suurta keskustelua. Ilta-Sanomien juttuun tuli nopeassa tahdissa satoja kommentteja. Keskustelunaiheeksi nousi erityisesti se, tarvitaanko tanssijoita ylipäänsä otteluissa. Monen kommentoijan mielestä tarvitaan.

– Uskomatonta tunarointia seurajohdolta. Ahneus vie TPS joukkuetta eteenpäin. Poistetaan pitkien taukojen ainoa ilo pois. ”Likkojen” esityksistä ja liikkeiden vaikeudesta nauttivat kaikki. Montako maksavaa katsojaa löytyy jotka haluavat tanssijat pois? nimimerkki Tero kysyi.

– Seurassa taidettiin taas tehdä linjanvetoja kuulematta maksavaa yleisöä. Tanssiryhmät ovat paikkansa katsomoissa ansainneet, joten ilman heidän kannustustaan siellä on entistä tylsempää, Drifter kommentoi.

– Kyllä se niin on että tanssitytöt kuuluu urheilu- ja viihdetapahtumiin. Tanssitytöt luovat hyvin tunnelmaa halleissa ja myös tuovat naisellisuutta miehiseen jääkiekkokulttuuriin, nimimerkki herrasmies kirjoitti.

Tapparan Sparkling Stars vauhdissa Hakametsässä.­

Osan mielestä katsomoon tarjoilu on huono idea, teki sen kuka tahansa.

– Se vasta ärsyttävää onkin kun tarjoillaan katsomoihin ja aiheuttaa ruuhkaa sekin. Sitten joutuu antamaan tietä nousemalla koko ajan. Mieluummin tyttöjä katson, Onko mietitty loppuun kirjoitti.

– Ei myyntiä katsomoon. Tanssityttöjä hauskempi katsoa, kuin juomien ym. roiskumista, Jääkiekko pääosaan kommentoi.

”Eivät ole 2000-lukua”

Kommenttien perusteella osa lukijoista ei jää kaipaamaan tanssijoita.

– Oikea päätös! Mitä ne sinne kuuluu. Siellä pelataan lätkää eikä tanssita. Tytöt tanssivat melkein ilman vaatteita.. Toivottavasti muut seurat ottavat mallia! nimimerkki kiekko kirjoitti.

– Kiitos TPS! Ketkuttelevat tanssitytöt eivät ole 2000-lukua. En jää kaipaamaan, mutta tarjoilut katsomoon otan mielelläni vastaan, NN kiitteli.

– Minun mielestäni nuo tanssitytöt on aika turhia. Lätkää siellä katsotaan,eikä sitä kun tyttöjen hiustenpidennykset liehuu missä sattuu, PimpeliPom kommentoi.

– Minä en ainakaan jää kaipaamaan TPSn tanssijoita. En edes kiinnittänyt huomiota heidän puuttumiseen ennen kuin joku asiasta mainitsi, Nipazu sanoi.

Jotkut myös pitivät hallien tanssimiskulttuuria naista esineellistävänä.

– Tämähän oli hyvä uutinen! Jääkiekkoa sinne katsomaan eikä keikuttelua. Turhaa naisten esineellistämistä tämäkin ollut, MieVaan82 sanoi.

– Miksi tyttöjen pitää hyppiä siellä? Tuntuu todella hölmöltä. Se ei liity urheiluun. Riittää että yleisurheilun naiset juoksevat melkein ilman vaatteita vaikka olisi jäätävän kylmä sää, Tantta kommentoi.

Keskustelussa kuitenkin muistutettiin, että ketään ei pakoteta tanssimaan otteluissa.

– Tarkoitatko sanoa sitä, että naiset eivät ole kykeneväisiä itse päättämään mitä he saavat ja haluavat tehdä? Eikö tämä kuulostakkin aika seksistiseltä, että jostain kumman syystä tämä toinen sukupuoli sinun mielestäsi on kykenemätön omiin mielipiteisiin ja päätöksiin? Pirkko kyseli.

KHL-joukkue Jokerien tanssijoilla on käytössä oma lava.­

Tanssijoiden ehdottamista tarjoilijoiksi pidettiin loukkaavana.

– Olisikohan päätöksen takana tytöttelevä mieshenkilö, joka ei ymmärrä, että saattaa hippasen käydä tanssijan ammattiylpeydelle alkaa tarjoilla. Tanssia harrastetaan yleensä intohimosta lajia kohtaan. Eri asia jos olisivat rekrytoineet tarjoilijoita ja yhtenä vaatimuksena tanssitaito, Huithapeli pohti.

Ehdotukselle löytyi myös puolustajia.

– Oli aika uudistaa 20 vuoden jälkeen ja on täysin ymmärrettävää että nyt onkin tarvetta heille, jotka tanssivat osaksi ja osaksi tarjoilevat! Jos ei tämä kelpaa niin ihan oikein! Huhhuh! Jos on kerran "arvolle sopimatonta" myös tarjoilla! Ei tässä potkuja oikeastaan ole annettu vaan on kysytty, ovatko halukkaita toimimaan uuden tavan mukaisesti, eivät olleet joten totta kai se on sitten bye bye, Voiherttileijaaaaaa huomautti.

”Ohjattua venyttelyä”

Ratkaisuksi tilanteeseen tarjottiin Jokerien otteluista tuttua tapaa.

– Ketkuttelu on kiusallista oman paikan vieressä, Jokerit on hoitanut tämän tyylikkäästi. Tanssijat ovat omalla esiintymislavalla, nimimerkki Vanhempi hra kommentoi.

Kommenttien joukossa tuli myös ehdotus penkkiurheilijoiden hyvinvoinnin parantamiseksi.

– Mitäpä jos tanssityttöjen lisäksi taukoon lisättäisiin ohjattua venyttelyä ja jumppaa katsojille. Ja kyllä matsin katsoo ilman tarjoiluakin penkissä. Tai järjestäkää sinne taukohierontaa ja lapsille taukopelejä, Koulutettu hieroja -nimimerkki ehdotti.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?