Ismo Lehkonen jyrähtää SM-liigan sikailijalle annetusta pelikiellosta: ”Puuhapetterit asialla”

rac

Julkaistu:

SM-liiga
Ilta-Sanomien jääkiekkoasiantuntija väläyttää SM-liigan kurinpidon siirtämistä ulkomaille.
Ismo Lehkonen odotti, että törkytaklaukseen sortunut Cody Kunyk olisi saanut teostaan huomattavasti kovemman rangaistuksen, jonka SM-liigan kurinpitoryhmä hänelle määräsi.

SaiPan kanadalaishyökkääjä sai KooKoon kärkipelaajaan Michael Keräseen kohdistamastaan pommista viiden ottelun pelikiellon. Kunykin toiminta oli selkeästi tarkoitushakuista.

– Odotin ilman muuta kymmentä peliä, Lehkonen huokasi hämmentyneenä.

– Haluaisin, että täällä olisi aito tahto lopettaa typerät ylilyönnit, joilla ei ole kovan pelin kanssa mitään tekemistä. Ikinä ei saisi taklata tarkoituksellisesti ketään päähän. Sellainen ei kuulu lajiin. Se oli pohjoisamerikkalaiselta pelaajalta häpeällinen teko.
SM-liigan uuden kurinpitoryhmän linjaus koko sesongille. Se tuli heti kauden ensimmäisen kierroksen tapahtumista.

– Niin...nythän on annettu ensimmäinen tuomio, jonka mukaan mennään kai jatkossa? No, epäselvyydet vastaavan tyyppisten tilanteiden tuomioissa jatkuvat varmasti. Täällä on joku aina toiselle palveluksen velkaa, hän hymähti.

Lehkonen ehdottaa heti kurinpitoryhmän ensimmäisen todellisen testin jälkeen systeemin ulkoistamista täysin riippumattomalle taholle. Hänen mielestään SM-liiga voisi tehdä yhteistyötä NHL:n tai SHL:n kanssa.

– Silloin eivät olisi asialla puuhapetterit, jotka vasta opettelevat hommia.

– NHL:stä tulisi objektiivinen tuomio ja aina tietyillä standardeilla. Se tekisi hyvää imagolle. Jos joku pelkää kustannuksia, voisimme tehdä yhteistyötä puolin ja toisin ruotsalaisten kanssa.

Kunyk on pelikelpoinen seuraavan kerran 23. syyskuuta ottelussa SaiPa–HIFK.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt