Selitys tanssijoiden kohupotkuille ontuu – miten TPS:n hallin käytävät muuttuivat yhtäkkiä liian ahtaiksi?

TPS ei arvostanut tanssijoiden työtä eikä ottelutapahtumansa perinteitä, kirjoittaa Anna-Maija Naakka.

11.9.2017 14:17

Turkulaisyleisö hämmästyi TPS:n liigakauden avauksessa lauantaina, kun katsomosta puuttui jotain.

Turun yleisö on tunnetusti löytänyt syksyisin hitaasti katsomoon, mutta siitä tyhjän tuntuinen fiilis ei tullut. Tanssijat loistivat poissaolollaan, ja asia nousi laajemmin tapetille Turun Sanomien kysyttyä asiaa toimitusjohtaja Mika Eskolalta.

Eskolan mukaan ruokaa ja juomaa katsomoon toimittava palvelu ruuhkauttaa käytäviä, joten tanssijat halutaan siirtää sen tieltä. He voisivat toki tanssia vähän, kunhan suostuisivat myös tarjoilemaan katsomoon. Ymmärrettävästi tämä ei sopinut omaa työtään arvostaville tanssijoille.

Joidenkin mielestä tanssijat ovat otteluissa täysin turhia, eikä niitä jäädä kaipaamaan. Jotkut ovat jopa sitä mieltä, että kuka tahansa hyvännäköinen nainen voi mennä heilumaan katsomon portaille vähissä vaatteissa. Väittäisin kuitenkin, että kyseinen heiluminen synkassa kymmenen muun kanssa lähes puolentoista tunnin ajan käy työstä. Kuinka moni pystyisi siihen hymy kasvoilla?

Kyse on työn arvostuksesta

Kyse ei nyt kuitenkaan ole siitä, miltä tanssijat näyttävät ja mitä he katsomossa tekevät. Kyse on toisen tekemän työn arvostuksesta ja perinteiden kunnioittamisesta.

TPS:n tanssijat ovat olleet osa ottelutapahtumia 19 vuotta. Heidät valitaan karsinnoilla, he treenaavat jatkuvasti ja sitoutuvat tulemaan jokaiseen kotiotteluun – joista iso osa on lauantai-iltana. He eivät ole koulutukseltaan tarjoilijoita, eivätkä he harjoittele monta tuntia viikossa ruoan kantamista.

Yhtäkkiä katsomon käytävät ovatkin muuttuneet heille liian pieniksi. Selitys ontuu monella lailla.

Ensinnäkin tanssijat ovat liikkeessä vain pelikatkojen aikana, jolloin hallissa soi musiikki. Pelin ollessa käynnissä he istuvat, jolloin heidän ohitseen pääsee kävelemään vaivattomasti.

Toiseksi, samainen ruoan kuljetuspalvelu oli käytössä jo viime kaudella. Silloin käytävillä ei näkynyt minkäänlaista tanssijoiden aiheuttamaa ruuhkaa, ja tuskin palvelun suosiokaan on räjähtänyt vuodessa.

Mika Eskola työskentelee TPS:n toimitusjohtajana.

On vaikea kuvitella, että tanssijat ja ruokaa katsomoon vievät nuoret – joita TPS nyt aikoo palkata – eivät mahtuisi samalle käytävälle. Jos johonkin ruuhkaan kannattaisi puuttua, olisi se yleisö, joka raahautuu takaisin katsomoon jo pelin ollessa käynnissä.

TPS mainosti ennen viime kauden alkua isosti satsaavansa ottelutapahtumaan. Yksi osa uutta linjaa oli uusi maskotti Jore-karhu, joka lanseerattiin vuosi sitten.

Seuran noudattaman politiikan mukaan Jore-karhu voisi siis tällä kaudella myös esimerkiksi teroittaa liigajoukkueen luistimet ja lakaista nuuskat hallin lattialta ottelun jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?