SM-liigan palkkakuningas on nyt suomalainen – kärkiryhmään nousee HIFK:n todellinen yllätysnimi

Jääkiekkoliigan palkkakuningas vaihtuu alkavalla kaudella.

Alkavalla kaudella eniten tienaa Kärppien Lasse Kukkonen (vas.). Viiden kärkeen mahtuu myös HIFK:n Jarkko Malinen.

Torstaina ilmestyvän Urheilulehden SM-liigan ennakkolehdessä kerrotaan, että jääkiekon SM-liiga saa tulevaksi kaudeksi uuden palkkakuninkaan. Ensi viikolla alkavalla kaudella eniten tienaa Kärppien konkaripuolustaja Lasse Kukkonen.

Kukkosen vuosiansiot kipuavat 280 000 euroon. Viime kauden palkkakunkku, TPS:n Eric Perrin ei yllä enää edes viiden parhaiten tienaavan joukkoon.

Kukkosen perässä tulee HIFK:n ruotsalaishankinta Patrik Carlsson 275 000 euron ansioillaan.

Viiden kärjen täyttävät TPS:n Tomi Kallio ja Henrik Tallinder 270 000 euron tienesteillään ja yllättäen HIFK:n Jarkko Malinen 250 000 vuosiansioillaan.

Malinen nousi listan kärkipäähän täysin puskista. Viime kauden KooKoossa aloittanut Malinen siirtyi helmikuussa IFK:hon. Sentteri puhkesi kukkaan pudotuspeleissä, jossa syntyi kolme maalia.

Edellä mainitun viiden kärjen lisäksi isopalkkaisia ovat esimerkiksi TPS:n hyökkääjät Perrin ja Ilari Filppula sekä Lukon puolustaja Janne Niskala.

Suunta alaspäin

Muutos aiempaan on selvä. SM-liigassa ei ole kaudella 2017–2018 välttämättä yhtään yli 300 000 euron bruttovuosipalkasta nauttivaa pelaajaa. Vielä edelliskausilla tämän tason palkkarohmuja löytyi useita.

Jo vuosien ajan on puhuttu siitä, että SM-liigan palkkataso olisi tulossa alaspäin. Nyt se on konkretiaa: kotimaisilla seuroilla ei yksinkertaisesti ole varaa maksaa samansuuruisia palkkoja kuin ennen. Ei tosin ole suoraa tarvettakaan.

Näkemykset perustuvat Urheilulehden kattavaan selvitykseen. Ranking antaa suuntaa, mutta ei ole absoluuttinen totuus. Lopullista tietoa ei pysty kaivamaan jälkikäteen edes verotiedoista, sillä pelaajien rahastoimat tienestit eivät näy niissä.

Pelaajat voivat siirtää bruttoansioistaan 50 prosenttia tai enintään 100 000 euroa urheilijarahastoon, josta varoja voi nostaa pois vasta uran päättymisen jälkeen. Rahasto-osuuksista maksetaan verot vasta siinä vaiheessa, kun niitä nostetaan pois rahastosta.

Urheilulehden SM-liigalehti myynnissä lehtipisteissä 31.8. alkaen. Voit tilata Urheilulehden ja IS Extran tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?