Värikkään kiekkolegendan Marko Jantusen poika debytoi isänsä vanhan seuran riveissä – ”Hän on sellainen peluri” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Värikkään kiekkolegendan Marko Jantusen poika debytoi isänsä vanhan seuran riveissä – ”Hän on sellainen peluri”

Petri Matikainen ja Pasi Nurminen ovat valmistaneet joukkojaan kauden avausotteluun. Kuva vuodelta 2015.

Julkaistu: 3.8.2017 12:42

Pelicansin riveissä nähdään tänään toisen polven jääkiekkoilija Jonne Jantunen.

Lahden Pelicans avaa harjoituskautensa pelien osalta tänään. Isku Areenalle lahtelaisten alkukauden kuntoa saapuu testaamaan KHL-joukkue Severstal Tsherepovets.

Pelicansin edustusjoukkueessa debyyttinsä tekee toisen polven kiekkoilija Jonne Jantunen, 20. Hänen isänsä Marko Jantunen on yksi suomilätkän legendoista.

Isä-Jantunen on ollut otsikoissa myös kaukalon ulkopuolisista asioista, eikä pelkästään positiivisessa valossa. 46-vuotias ex-kiekkoilija on kuitenkin viime vuosina saanut elämänsä takaisin oikeille raiteille.

Nuorempi Jantunen on pelannut viime kaudet Pelicansin A-junioreissa ja nousi täksi kaudeksi liigamiehistön harjoitusrinkiin.

– Hän on sellainen peluri. Näkee, että paljon on jääkiekkoa seurattu lapsesta lähtien. Jääkiekolliset perusasiat ja toiminnat kentällä tapahtuvat ilman ohjeistusta, Pelicansin valmentaja Pasi Nurminen sanoo Ilta-Sanomille.

– Taitava ja lukee peliä hyvin. Jonnella on hyökkäyssuuntaan hyvät avut.

Pelicansin kokoonpanossa kauden avausottelussa on nuoria pelaajia. Kokemattomilla pelaajilla on yleensä paljon töitä edessään, että he saavat raivattua tiensä liigajoukkueeseen. Näin on myös Jantusen kohdalla.

– Hommia täytyy tehdä, että hän saa realisoitua potentiaalinsa. Kesän aikana ollaan saatu paljon asioita eteenpäin.

Monen muun kilpailijansa tavoin Pelicans aloitti jääharjoittelunsa tällä viikolla. Viime viikolla lahtelaispelaajat kävivät jo keskenään jäällä.

– Hyvältä hänen meininkinsä on treeneissä näyttänyt. Nyt se sama meininki pitäisi säilyttää. Nuorilla kavereilla se juttu aina on, että miten taso pysyy hyvänä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?