SaiPalta kova kaappaus – valmentaja verrannut suomalaista NHL-legenda Nicklas Lidströmiin! - SM-liiga - Ilta-Sanomat

SaiPalta kova kaappaus – valmentaja verrannut suomalaista NHL-legenda Nicklas Lidströmiin!

Urho Vaakanainen pelasi JYPissä päättyneellä SM-liigakaudella.

Urho Vaakanainen pelasi JYPissä päättyneellä SM-liigakaudella.

Julkaistu: 5.5.2017 9:54

Urho Vaakanainen siirtyy Lappeenrantaan. Hänen pelaamisensa muistuttaa Tero Lehterää huippupuolustaja Nicklas Lindströmistä.

Ikäluokkansa parhaisiin pelaajiin maailmassa lukeutuva Urho Vaakanainen pukeutuu ensi kaudella SaiPan pelipaitaan.

SHL:n huippuseuran Frölundan urheilujohtaja Fredrik Sjöström myönsi kesken viime kauden Aftonbladetille, että seura oli kiinnostunut hankkimaan Vaakanaisen riveihinsä.

18-vuotias puolustaja on monissa arvioissa luokiteltu pelaajaksi, jonka nimi huudetaan ensi kesänä heti NHL:n ensimmäisellä varauskierroksella.

Vaakanainen edusti päättyneellä SM-liigakaudella JYPiä. Joensuulaisen kiekkokoulun kasvatin saldo 41 runkosarjan ottelussa oli 2+4=6. Hän pelasi 14 ottelua pudotuspeleissä tehoin 0+3=3.

Vaakanainen on tuttu pelaaja SaiPan uudelle päävalmentajalle Tero Lehterälle Bluesin C-junioreista lähtien sekä myös toissa kaudelta SM-liigajoukkueesta.

Lehterä on sanonut aiemmin, että Vaakanainen muistuttaa pelityyliltään ruotsalaista ex-huippupuolustajaa Nicklas Lindströmiä.

Nicklas Lidström (oik.) loisti NHL-vuosinaan Detroit Red Wingsissä.

Nicklas Lidström (oik.) loisti NHL-vuosinaan Detroit Red Wingsissä.

Urallaan 1827 NHL-ottelua pelannut Lindström saavutti neljä Stanley Cupia, olympiakullan ja juhli kerran myös MM-turnauksen voittoa.

Hänet valittiin seitsemän kertaa NHL:n parhaaksi puolustajaksi ja kerran taalaliigan pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi.

”En halua jäädä kakkoseksi”

Lehterän palkkaaminen SaiPan päävalmentajaksi vaikutti Vaakanaisen ratkaisuun siirtyä Lappeenrantaan. Nuoren talentin tuore osoite on toisaalta yllätys, mutta toisaalta ei.

– Pohdin pitkään, mihin suuntaan seuraavaksi lähden. SaiPa teki lopulta sellaisen tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä. Peliaikaodotukset ja tuttu valmentaja painoivat vaakakupissa paljon, Vaakanainen kertoi SaiPan tiedotteessa.

– Olen hyvin luisteleva, aktiivinen ja nuoruuden intoa puhkuva pelaaja. Olen myös erittäin kilpailuhalukas. En halua ikinä jäädä kakkoseksi.

Lehterä on innoissaan puolustajalupauksesta.

– Urho auttaa joukkuetta nostamaan rimaa päivittäisen harjoittelun tasolla. Saamme nuoren liiderin, hän hehkutti.

Sekä taitavaan kiekolliseen peliin että väkeviin fyysisiin otteisiin pystyvä Vaakanainen valittiin ikäluokkansa parhaaksi pelaajaksi Huippu-Pohjola -leirillä maaliskuussa 2014.

Puolustaja on saavuttanut alle 18-vuotiaiden MM-kullan kaudella 2015–16 ja -hopean kaudella 2016–17.

Vaakanainen pelasi tällä kaudella myös alle 20-vuotiaiden MM-joukkueessa.

Tuoreimmat osastosta