HIFK:n hyökkääjä siirtyy KalPaan, Kärpät värväsi nuorten maailmanmestarin

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Kai Kantola jatkaa uraansa KalPassa.

Veini Vehviläinen ja Kai Kantola vaihtavat maisemaa.

Ensi kaudeksi Kuopioon siirtyvä Kai Kantola, 29, edustaa vielä hetken HIFK:ta, joka taistelee SM-liigan finaalipaikasta Tapparaa vastaan.

Voimahyökkääjänä ja kovana maalineduspelaajana tunnettu Kantola aloitti kauden 2016–17 KooKoo:ssa ja saalisti 50 ottelussa tehopisteet 14+9=23

Kantola siirtyi Helsinkiin helmikuussa, jolloin KooKoo kauppasi kärkikaartiaan muihin maisemiin pudotuspelihaaveet menettäneenä. HIFK:ssa syntyi 10 runkosarjan ottelussa tehot 1+2=3. Pudotuspeleissä Kantolan saldo on viidessä ottelussa 1+1=2.

SM-liigan runkosarjassa 357 ottelua tehopistein 73+76=149 pelannut Kantola on edustanut myös Ilvestä ja Bluesia.

Kärpät värväsi Veini Vehviläisen

Kärpät on hankkinut nuoren kirittäjän ykkösmaalivahdilleen Jussi Rynnäkselle, sillä IS:n tietojen mukaan ensi kaudella oululaisseurassa pelaa myös 20-vuotias Veini Vehviläinen.

Vehviläinen aloitti viime kaudella MM-kultaa voittaneen Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen maalivahtina ikimuistoisissa kotikisoissa.

Kisaotteluja hänelle kertyi lopulta neljä. Kaapo Kähkönen kantoi torjuntavastuun ratkaisevissa otteluissa.

Viime kaudella SM-liigassa JYPin veräjän suulla debytoinut Vehviläinen aloitti myös tämän kauden jyväskyläläisseurassa, mutta päätyi tammikuussa loppukauden mittaiselle lainareissulle Vaasan Sportin.

Kaudella 2016–17 hän pelasi JYPissä yhdeksän ottelua ja voitti niistä kaksi torjuntaprosentilla 91,20.

Hän pääsi veräjän suulle yhdeksän kertaa myös Sportissa – ja voitti kaksi ottelua. Vehviläisen torjuntaprosentti Vaasassa oli 92,28.

Rynnäksen aisaparina torjunut Sami Aittokallio ei jatka Kärpissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?