HJK:n jääkiekkotoiminnan työjuhta kuoli - SM-liiga - Ilta-Sanomat

HJK:n jääkiekkotoiminnan työjuhta kuoli

HJK:n Jorma Rikala ja Hannu Kyllästinen (oik.) ottelussa TPS:aa vastaan vuonna 1960.

Julkaistu: 29.3.2017 6:06

Hannu Kyllästinen teki 1950–70-luvuilla pitkäpäivätyön HJK:n jääkiekkoilun eteen pelaajana ja taustavoimissa.

HJK:n riveissä pitkän uran tehnyt jääkiekkomies Hannu Kyllästinen kuoli 83-vuotiaana 10.3.2017. Kyllästinen syntyi Helsingissä 6.2.1934.

Hän aloitti pelaamisen Helsingin Tovereissa, mutta teki SM-sarjauransa HJK:n riveissä. Kyllästisen pääsarjaura kattoi vuodet 1955–1966. HJK ei kuulunut tuolloin maan kärkijoukkueisiin. Seuran parhaaksi sijoituksesi jäi Kyllästisen pelivuosina viides sija vuonna 1963. Sarjaotteluiden lisäksi Kyllästinen oli mukana neljässä nuorten maaottelussa.

Aktiiviuransa jälkeen Kyllästinen toimi vuoteen 1972 asti HJK:n joukkueenjohtajana ja hoiti pelaajien tausta-asioita, kuten asuntojen hankkimista.

Jääkiekon ohella hän pelasi jalkapalloa ja maahockeytä, jossa hän voitti Suomen mestaruuden Nuijamiesten joukkueessa.

Hän toimi Suomen maahockeymaajoukkueen päävalmentajana vuosina 1968–1969.

Työuransa ekonomiksi lukenut helsinkiläinen teki urheilubisneksen parissa. Koho-tuote Oy:n palveluksessa ollessaan hän asui 1970-luvuilla Forssassa, Raumalla ja Salossa. Pelaaminen jatkui kyseisillä paikkakunnilla ikämiesjoukkueissa.

Kun Kyllästinen palasi Helsinkiin vuonna 1979, hän hakeutui veteraanikiekkoilijoiden porukkaan. Myöhemmin maistui myös kaukalopallo.

– En pidä juoksusta enkä pyöräilystä, mutta nämä kun saa jalkaan, mitään parempaa ei ole, Kyllästinen sanoi Helsingin Sanomien jutussa marraskuussa 2008 osoittaen luistimiaan.

1980-luvulla Kyllästinen työskenteli Rex-hiihtovoiteita valmistavan Redox Oy:n markkinointipäällikkönä.

Jäätyään eläkkeelle Kyllästinen innostui melomisesta, jota hän harrasti vuoteen 2013 asti. Tänään haudan lepoon laskettua herrasmiestä jäivät suremaan vaimo ja kaksi lasta.