SM-liiga

”Hakametsän Hasekin” tapa rentoutua – heittelee jenkkifutista tyttöystävänsä kanssa

Julkaistu:

SM-liiga
Dominik Hrachovina ei turhia suunnittele tai stressaa etukäteen. Hän elää ja pelaa selkäytimellään.
Ilves on juuri kaatunut neljännessä puolivälierässä puhtaasti 4–0. Pelinjälkeiseen haastatteluun hän saapuu energiapatukka suussaan.

Ensimmäisen kysymyksen kohdalla, ”Hakametsän Hasek” muljauttaa patukanpalasen sivuposkeensa.

– Aina on kiva pelata jääkiekkoa ja voittaa. Se on ammattilaispelaajan tärkein tehtävä. Tästä voi nyt nauttia viisi minuuttia, sitten pitää ruveta keskittymään seuraavaan matsiin, Hrachovina summasi.

Voitto varmistui vakuuttavalla nollapelillä – tuoko se sinulle jotain ekstraa?

– Ei numeroilla ole mitään merkitystä. Vain voitoista pelataan. Paljon pitää vielä ottaa koppeja. Paljon on pelejä edessä, jos haluamme ottaa tarvittavat voitot tästä ja tulevista ottelusarjoista, Hrachovina sanoi.

Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hrachovina on Tapparalle vankka tukipylväs, johon nojata. Neljännessä kohtaamisessa hän oli ratkaisevassa roolissa ottelun avauserässä, kun Ilves oli virkeimmillään ja pääsi lisäksi kahdesti ylivoimalle.

– Silloin pitää auttaa joukkuetta, kun sitä eniten tarvitaan.

Ulospäin näyttää, että olet täysin hermoton jäällä. Eikö sinua yhtään jännitä?

– Totta kai jännittää, mutta niin pitääkin. Se auttaa keskittymään ennen peliä. Jännitys katoaa sitten kohta pelin alettua.

Pelitahti on tiivis pudotuspelien aikana. Olet tällä hetkellä Tapparan selkeä ykkösmaalivahti. Sopiiko ottelu joka toinen päivä -tahti sinulle?

– Se on juuri sopiva ja on hyvä, että rytmi on vakio. Välipäivinä ehtii levätä ja siirtää ajatukset kokonaan muualle. Olen käynyt tyttöystäväni kanssa heittelemässä jenkkifutista ja kävelemässä kaupungilla.

Tapparan peli vaikutti loksahtaneen paikalleen tässä pelissä. Ilves oli lopulta aika aseeton. Miltä joukkueen peli näytti maskisi takaa?

– Tuohon en osaa sanoa mitään muuta kuin että hyvin jätkät vetivät. Pelistä ja taktiikoista en mitään ymmärrä, siksi maalitolppien edessä seison ja yritän ottaa koppeja, Hrachovina veisteli.

Miltä vastustajan malivahtipeli näytti?

– Valitettavasti h-vetin hyvältä. Ilveksellä on erinomainen maalivahti.

Mutta niin on Tapparallakin.

Hrachovina on päästänyt kolmessa kokonaan pelaamassaan puolivälierässä taakseen vain kaksi maalia.

Se on voittavan maalivahdin vakuuttava työnäyte.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt