TPS:n läpimurtohyökkääjältä napakka kuitti HIFK:n Generousin riehumiseen

TPS:n Jasper Lindsten todisti aitiopaikalta Matt Generousin kilahtamista.

25.3.2017 21:30

TPS kaatoi HIFK:n lauantai-illan kuumassa kamppailussa 4−1. Ottelun puhuttavin tilanne tuli toisessa erässä, kun HIFK:n jenkkipakki Matt Generous menetti täysin malttinsa. Generous löi mailallaan pleksiä ja hakkasi komposiittinsa lopulta säpäleiksi HIFK:n vaihtoaition laitaan.

Tapausta edelsi TPS:n nuoren tähtihyökkääjän Jasper Lindstenin ja Generousin keskinäinen välienselvittely. Yhdysvaltalaisen kuumenemisen syy vaikutti todella epäselvältä. Moni ihmetteli, mistä HIFK:n puolustajan pinna yhtäkkiä paloi. Hieman ymmällään oli myös Lindsten, joka kertoi oman näkemyksensä.

− Ensin tuli taklaus, mutta sitä ei vihelletty, joten jatkoin pelaamista. Haastoin yhdellä yhtä vastaan, mutta sitten se vihellettiinkin. Lopetin pelaamisen, mutta hän alkoi töniä. En perääntynyt vaan annoin pari takaisin. Sitten vääntö alkoi ja minä lopetin.

Ensimmäisiä SM-liigan pudotuspelejään pelaavalle Lindstenille moiset kahakat eivät ole yleisiä. Vastaan oli asettumassa nyrkkihipoissa huomattavasti Lindsteniä meritoituneempi Generous, joten 22-vuotias hyökkääjä päätti pitää päänsä kylmänä.

− En kuitenkaan tuollaisen kaverin kanssa halua lähteä kaksintaisteluun. Hän olisi halunnut jatkaa, mutta tuomari tuli väliin. Sitten Generous hermostui. En tiedä, hermostuiko hän minulle vai tuomarille, jatkoi Lindsten selkkauksen analysointia.

Generousin sytyke yhtäkkiseen raivostumiseen jäi Lindstenille hämärän peittoon.

− En yhtään tiedä, mistä johtui. Varmaan alkoi väsy painaa, kuittasi Lindsten virnistäen.

Runkosarjassa tehotilaston voittanut ja peräti 37 pistettä tehtaillut Lindsten teki ottelussa alivoimamaalin. Hyökkääjä pääsi läpiajoon, kun HIFK:n puolustajia ei näkynyt missään.

− Se (HIFK:n puolustajien puuttuminen) vähän yllätti minut. Ajattelin, että mitä tässä oikein tapahtuu? Meinasin kaatuakin. Yritin sivusilmällä etsiä vastustajia. Pienellä vilkaisulla näin vain mailan, mutta ei se ollutkaan vastustajan.

Liekkiin roihahtanut puolivälieräsarja jatkuu maanantaina Helsingissä HIFK:n kotiottelulla. TPS johtaa nyt otteluvoitoin 2−1.

− Kun saamme samanlaisen pelivireen siirrettyä Nordikselle, niin kyllä me sen pelin viemme. He tulevat kovaa, mutta meillä on keinot vastata siihen. Meillä on tuollaisia isoja kavereita kuten ”Monni”, viittasi Lindsten lopuksi metrin päässä seisseeseen kolossihyökkääjä Jonne Virtaseen.

MM-jääkiekko

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?