SM-liiga

Pelicans on yhä TPS:n suurin mörkö

Julkaistu:

SM-liiga
Pelicans oli taas TPS:lle mahdoton vastus.
TPS−Pelicans 1−2 ja. (0−0, 1−0, 0−1, 0−1)

1. Hodgman ja Pelicans taas kiusana: TPS oli ennen torstai-iltaa hävinnyt Ari-Pekka Selinin valmennuskaudella Pelicansia vastaan kaikki kuusi otteluaan, joista kaksi tällä sesongilla. Mustavalkoisten edellinen voitto pussinokista tuli maaliskuussa 2015, eikä voittoa tullut nytkään. Pelicansin Justin Hodgman ratkaisi marraskuussa TPS:ää vastaan jatkoajalla, ja hän iski voittomaalin tälläkin kertaa. Pelicans voitti TPS:n seitsemännen kerran perätysten.

2. Uran maalimäärä tuplaantui: Palloseuralta oli sivussa parin ketjun verran tärkeitä laitahyökkääjiä. Varsinaisella peliajalla TPS:n ainoan maalin viimeistelikin loukkaantuneita paikannut ja toisen liigamaalinsa tehnyt Timi Lahtinen, joka iski lähestulkoon suoraan aloituksesta toisessa erässä. Molemmat joukkueet hukkasivat tukuttain hyviä maalipaikkoja, joten maali-iloittelua ei lopulta nähty.

3. Laadukasta maalivahtipeliä: Sekä TPS:n että Pelicansin maalivahdit pitivät ottelun tasaisena ja vähämaalisena. Turkulaisten maalilla Oskari Setänen torjui 36 kutia, ja lahtelaisten tolppien välissä Karri Rämö pysäytti TPS:n yritykset 24 kertaa. Molemmat antautuivat varsinaisella peliajalla vain kerran, joten maalivahteja voi hyvällä syyllä pitää joukkueidensa illan parhaina pelaajina.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hodgman ratkaisi voiton

Pelicansin Justin Hodgman ratkaisi jatkoajalla 2–1-vierasvoiton TPS:stä torstaina jääkiekkoliigassa. Pelicans on ollut turkulaisille vaikea vastustaja SM-liigassa, sillä lähes kahden vuoden ajan kaikki kohtaamiset ovat päättyneet lahtelaisten eduksi.

Laitahyökkääjä Timi Lahtinen vei kotijoukkueen johtoon toisen erän alussa ja avasi samalla kauden maalitilinsä. Tätä ennen TPS pääsi yrittämään johto-osumaa kahden miehen ylivoimalla, mutta tuloksena oli vain kaksi tolppalaukausta.

Päätöserä oli lahtelaisten pyöritystä, ja mainiosti pelannut Pelicans-vahti Karri Rämö sai olla maalilla lähes toimettomana. Hannes Björninen tasoitti ottelun vajaa kolme minuuttia ennen päätössummeria Iikka Kangasniemen loistavasta syötöstä.

Pelicansin päävalmentaja Petri Matikaisen mielestä joukkue ansaitsi voiton.

–Laadukas peli, jossa pienet asiat ratkaisivat, Matikainen tiivisti.

TPS-luotsi Ari-Pekka Selin totesi, että Pelicans on aina turkulaisille hankala vastustaja.

–Päätöserässä pelimme oli passiivista, ja vastustaja pääsi niskan päälle, Selin harmitteli.
Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt