5. erä -keskusteluohjelma: Siim Liivikiltä liuta ehdotuksia SM-liigalle – ”Miksi someen ei panosteta kunnolla?” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

5. erä -keskusteluohjelma: Siim Liivikiltä liuta ehdotuksia SM-liigalle – ”Miksi someen ei panosteta kunnolla?”

Siim Liivik näkee sosiaalisen median käytössä parantamisen varaa SM-liigassa.

15.2.2017 16:07

SM-liigassa HIFK:ta ja Bluesia edustanut, nykyään Ruotsin pääsarjassa Örebrossa kiekkoileva Siim Liivik kehottaa SM-liigaseuroja ja -pelaajia ottamaan rohkeammin käyttöön sosiaalisen median kanavat.

– Ensisijaisesti olen jääkiekkoilija, mutta sen asian olen ymmärtänyt jo ensimmäisestä ammattilaisdiilistä asti, että olen samalla osana viihdebisnestä, Liivik sanoo.

”Märkä-Simoksikin” kutsuttu Liivik, 29, tunnetaan erinomaisena sosiaalisen median käyttäjänä. Hän näkee suhtautumisen sosiaalisen mediaan muuttuneen parempaan suuntaan vuosien aikana.

– Kun aloitin SM-liigassa pelatessani ensimmäisten joukossa käyttämään sosiaalista mediaa aktiivisesti, niin olihan se siihen aikaan uutta ja erilaista. Sen mukaista kuittailua siitä saikin kuulla lätkäpiireissä, mutta se kuului asiaan. Nykyään sen käyttöä ymmärretään paremmin, Liivik kertoo.

Liivik lähteekin haastamaan sekä liigaseuroja että -pelaajia olemaan aktiivisempia sosiaalisessa mediassa.

– Olen seurannut eri seurojen ja pelaajien sosiaalisen median käyttöä, eikä siellä näytä olevan mitään mielenkiintoista sisältöä. Nykyään jokaisella organisaatiolla löytyy mediakentän osaavat kädet, niin miksi siihen ei panosteta kunnolla? Miksi siellä ei esimerkiksi tuoda esille joukkueen pelaajia enemmän, Liivik ihmettelee.

– Ymmärrän sen, että se on jokaisen oma valinta, miten haluaa elämäänsä julkisesti jakaa. Kuitenkin kannattaisi rohkeammin tuoda itseään julki. Jokaisessa meissä on jokin tarina. Tällaiset jutut ihmisiä kiinnostaa, Liivik muistuttaa.

Liivikin puheenvuoro on osa Liigastudion 5. erä -ohjelmaa, jossa pureudutaan jääkiekon tulevaisuuteen: onko jääkiekko urheilu- vai viihdebisnestä? Miten laji voisi kasvaa? Miten jääkiekko asemoituu viihdebisneksen kartalle nyt ja tulevaisuudessa?

Studiossa keskustelua emännöi koomikko, media-alalla tuottajana ja kehityspäällikkönä toimiva Lotta Backlund. Keskustelemassa ovat TPS:n ottelutapahtumien kanssa työskentelevä entinen Miss Suomi Lola Odusoga, HIFK:n hallituksen puheenjohtaja, mainosguru Timo Everi, Liigastudion studioisäntä Tuomas Nyholm sekä urheilun monitoimimies Aleksi Valavuori.

Katso pääkuvana olevalta videolta Siim Liivikin ajatuksia. Katso koko puolitoistatuntinen keskusteluohjelma TÄSTÄ.

Katso myös Liigastudion 5. erä -ohjelmasarjan aikaisemmat jaksot:

5. erä - suuri taklauskeskustelu

5. erä - suuri jääkiekkokeskustelu harrastamisen kalleudesta

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?