Isän pelastama Jasse-vauva sai nimensä HIFK:n hyökkääjän mukaan – nyt pelaaja toteuttaa erikoisluvalla upean eleen - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Isän pelastama Jasse-vauva sai nimensä HIFK:n hyökkääjän mukaan – nyt pelaaja toteuttaa erikoisluvalla upean eleen

Koskettava tarina Jasse-pojan selviämisestä sai Jasse Ikosen pyytämään SM-liigalta erityistä lupaa.

Täpärästi pelastunut Jasse on nimetty HIFK:n pelaajan Jasse Ikosen mukaan.­

14.2.2017 13:53

Ilta-Sanomat kertoi maanantaina koskettavan tarinan Jasse-vauvasta, joka pelastui isän nopean ja sankarillisen toiminnan ansiosta.

Keskosena joulun alla syntynyt Jasse lakkasi hengittämästä, ja äiti soitti hätänumeroon 112. Perheen Jasu-isä ryhtyi antamaan pojalleen tekohengitystä ja antoi sitä niin pitkään, kunnes paloauto viisi minuuttia myöhemmin saapui paikalle.

Isän sankarillinen toiminta pelasi pojan hengen ja kosketti monia.

Pieni Jasse ja isä, Jasu Wennervirta.­

Jutun huomasi myös HIFK:n SM-liigajoukkueessa kiekkoileva Jasse Ikonen. Jasse-vauvan äiti Elina Wennervirta kertoi maanantaina IS:lle, että poika on saanut nimensä juuri HIFK:n hyökkääjän mukaan.

Ikonen itse on kahden lapsen isä, joten hän osasi samaistua tilanteeseen.

– Itsekin pysähdyin hetkeksi kun luin sen tarinan. Rupesin heti miettimään, että mitä jos tämä olisi käynyt omalle kohdalle ja miten olisin itse osannut toimia. Todella hienosti tämä isä toimi, ei panikoitunut vaan pystyi isän rakkaudella hoitamaan homman, Ikonen kertoi Ilta-Sanomille tiistaina HIFK:n aamuharjoitusten jälkeen.

Moni ihminen olisi vastaavassa tilanteessa saattanut panikoitua, mutta Jasu Wennervirta tiesi miten toimia.

– Sitä on vaikea tässä miettiä, mutta kun oma lapsi on kyseessä, niin tekee kaikkensa, että pystyy olemaan avuksi. Sitä hyppää vaikka luodin eteen, Ikonen kommentoi.

HIFK:n hyökkääjä on myös ylpeä siitä, että pieni Jasse-vauva on nimetty hänen mukaansa.

– Hienoa, että olen päässyt osalliseksi.

Jasse Ikonen kunnioittaa pientä kaimaansa harvinaisella eleellä illan ottelussa.­

Ikonen aikoo olla yhteydessä Wennervirtojen perheeseen lähipäivinä. Sitä ennen hän aikoo kunnioittaa Jasse-poikaa harvinaisella eleellä.

Tänään kotiottelussa Ilvestä vastaan Ikonen aikoo pelata ensimmäisen erän pelipaidalla, jossa lukee pelinumeron ohella sukunimen sijasta hänen etunimensä.

Paita ei ollut vielä valmis, kun IS piipahti aamulla HIFK:n kotiluolassa, mutta valmistuu varmuudella ennen illan ottelua.

Kyseessä on poikkeuksellinen käytäntö, johon IFK ja Ikonen joutuivat pyytämään lupaa SM-liigalta. Lupa heltisi maanantai-iltana.

– Tällainen idea tuli heti mieleen, kyse on kaimapojasta ja on vielä ystävänpäivä, Ikonen selittää.

Pelin jälkeen Ikonen aikoo viedä pelipaidan Wennervirroille muistoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?