SM-liiga vahvisti: Ilves joutuu maksamaan jättisakot – ”Ei tämä helppo päätös ollut” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

SM-liiga vahvisti: Ilves joutuu maksamaan jättisakot – ”Ei tämä helppo päätös ollut”

Michael Keränen pelasi Ilveksessä viimeksi kaudella 2013–2014. Paluu tamperelaisseuraan on käymässä tupsukorville kalliiksi.

Julkaistu: 2.2.2017 16:49

SM-liigan hallitus siunasi Ilvekselle annettavat sakot.

Jääkiekon SM-liiga Oyn hallitus on vahvistanut Ilvekselle ehdotetun 100 000 euron sakon.

Ilta-Sanomat uutisoi tiistaina, että liigaseurojen toimitusjohtajista koostuva johtoryhmä on ehdottanut, että Ilvekselle annettaisiin sakot Michael Keräsen siirrosta kesken kauden Jokereista. Keränen purki sopimuksensa Jokerien kanssa marraskuun lopulla ja siirtyi pari viikkoa myöhemmin tamperelaisseuran riveihin.

Liigaseurat ovat keskenään sopineet, etteivät seurat värvää kesken kauden pelaajia, joilla on ollut kauden alkaessa sopimus KHL:n suomalaisseuran kanssa.

Johtoryhmän ehdottamista sanktioista vastaa liigahallitus, joka on nyt siunannut Ilveksen saamat sakot.

– Ei tämä mikään helppo päätös ollut, uutisen Ilta-Sanomille vahvistanut SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi toteaa.

– Johtoryhmä koostuu 15 SM-liigaseuran toimitusjohtajasta, ja päätös oli yksimielinen. Samoin hallituksen päätös oli yksimielinen. Näillä henkilöillä, johtoryhmässä ja hallituksessa, on vuosien kokemus jääkiekosta ja yritysjohtamisesta.

Kallioniemi perustelee liigan tekemää ratkaisua yhteisten sääntöjen noudattamisella.

– Jos jotain on yhdessä sovittu, niin siitä täytyy pitää kiinni. Ei voi olla niin, että yksi voi jättää noudattamatta ja siitä ei seuraa mitään.

”KHL on meidän kilpailijamme”

Julkisuudessa on epäilty, onko SM-liigaseurojen keskinäinen sopimus ylipäätään lainmukainen, koska se voi vaikeuttaa työvoiman vapaata liikkuvuutta, mikä on yksi EU:n perusoikeuksista.

– Meillä on vahva oma käsitys ja meidän konsultoimilla lakiasiantoimistoilla on sama näkemys siitä, että tämä on täysin laillista. Ja sopimuksen olemassaolo on ollut melko laajalti tiedossa, Kallioniemi sanoo.

SM-liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi myöntää KHL:n olevan SM-liigan kilpailija.

Toimitusjohtajalla on selvä näkemys siihen, miksi liigaseurat ovat aikanaan tällaiseen päätökseen ajautuneet.

– En tiedä onko SM-liiga sitä koskaan aiemmin ääneen sanonut, mutta KHL on meidän kilpailijamme. Tehtävämme on järjestää urheiluviihdettä ja me työllistämme 700 ihmistä. Tässähän oli yksi skenaario, että jokin liigajoukkue ajautuisi Jokerien farmiseuran kaltaiseen rooliin. Tämä sopimus on estänyt sen.

Kuusinumeroinen sakkosumma on iso sanktio talousvaikeuksissa olevalle Ilvekselle, joka on tämän vuosikymmenen aikana tehnyt miljoonien eurojen tappiot. Viime kaudella seura teki 4,8 miljoonan euron liikevaihdolla 772 000 euroa tappiota.

Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin torstaina, että Ilveksen omistajuuden vaihtuminen on varmistunut ja seuran yli 20 vuoden ajan omistanut Vincent Manngard on siirtymässä syrjään.

– Me varmasti katsomme Ilveksen kanssa yhdessä mikä maksuaikataulu on. Yhteistyö Ilveksen kanssa tässä asiassa ja kaikessa muussakin on ollut erittäin hyvää ja nythän siellä on tapahtumassa positiivisia uutisia. Mutta niin se menee muuallakin yhteiskunnassa, että jokainen joutuu kantamaan vastuun teoistaan.

Keränen, 27, on pelannut siirtonsa jälkeen Ilveksessä 18 ottelua tehoin 5+3.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?