Nyt se on varmaa, Ilves saa uudet omistajat – ”Paperissa on ensimmäistä kertaa mustetta” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Nyt se on varmaa, Ilves saa uudet omistajat – ”Paperissa on ensimmäistä kertaa mustetta”

Ilveksen pääomistaja Vincent Manngard on allekirjoittanut paperit SM-liigaseuran myymisestä.

Vincent Manngard on allekirjoittanut myyntipaperit Ilves Hockey Oy:stä.

2.2.2017 12:41

Mahdottomasta on tulossa sittenkin mahdollinen.

Ilta-Sanomien sisäpiirilähteiden mukaan Tampereen Ilves saa kaipaamansa uudet omistajat ensi tiistaina pidettävässä yhtiökokouksessa.

Tällöin Ilveksen pääomistajan Vincent Manngardin on määrä virallisesti luopua kaikesta omistuksestaan seurassa. Ilveksen vuodesta 1993 omistanut Manngard on sisäpiiritietojen mukaan jo allekirjoittanut tarvittavat asiakirjat.

Uuden omistajakonklaavin pitäisi lyödä pöytään yhteensä noin kaksi miljoonaa euroa, jotta Ilves selviäisi veloistaan ja velvoitteistaan kesän yli ja pääsisi aloittamaan ensi kauden puhtaalta pöydältä.

Samalla tiistain yhtiökokouksessa Ilves käynnistää uuden annin lisärahoituksen hankkimiseksi.

Ilveksen taloudellinen tilanne on tällä hetkellä niin heikko, ettei uuden omistajaryhmän tarvitse maksaa Manngardille mitään.

IS:n tietojen mukaan Ilveksen uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi ja todennäköisesti ainakin ensi vaiheen toimitusjohtajaksi on nousemassa seuralegenda Risto Jalo, joka tällä hetkellä istuu Ilveksen emäseuran Ilves ry:n hallituksessa sekä SM-liiga Oy:n hallituksessa.

Risto Jalo on entinen Ilveksen tähtipelaaja.

Jalo, 54, toimi Ilveksen toimitusjohtajana 1999–2004 ja hän on jo pitemmän aikaa tunnustellut taustalla seuran omistajanvaihdosta ja toiminut uuden osakasryhmän epävirallisena vetäjänä.

Ilveksen uudessa omistajaryhmässä on joukko Ilveksen pitkäaikaisia tukijoita. Heidän ehtonsa uuden pääoman sijoittamisesta seuraan kuitenkin on jo pitemmän aikaa ollut se, että Manngardin pitää luopua kaikesta omistuksestaan eikä hän enää ole missään tekemisissä seuran kanssa.

Manngard on omistanut Ilveksen vuodesta 1993, jolloin hän sijoitti silloinkin konkurssikypsään seuraan kolme miljoonaa markkaa. Viime vuodet ja erityisesti 2010-luku ovat kuitenkin olleet erityisen vaikeita Ilvekselle, joka on velkaantunut pahasti näiden vuosien aikana eikä urheilullinenkaan menestys ole ollut hääviä.

Vincent Manngard on sijoittanut rahojaan Ilvekseen jo 1990-luvulta lähtien.

Ilveksen kassakriisi on nyt akuutimpi kuin se on ollut koskaan Manngardin aikana, ja sisäpiiritietojen mukaan Manngard on lopullisesti väsynyt pikavippien antamiseen.

Manngard on viime vuosina tekohengittänyt seuraa erilaisilla lainoilla. Osana kaupan syntymisen ehtoja Manngardin on annettava isoa osa lainoistaan anteeksi, joten uusien omistajien ehdot ovat kovat.

Manngard on ollut myyvinään seuraa viime vuosien aikana useaan otteeseen, mutta joka kerta kaupat ovat viime hetkellä peruuntuneet Manngardin toivelistan kasvaessa.

Uutta pääomaa tarvitaan

Ilveksestä kehittyi seura, jonka on mahdoton pärjätä Manngardin omistuksessa, mutta jota oli myös mahdoton ostaa.

Ilveksen lähellä on paljon vaikutusvaltaisia ihmisiä, jotka eivät vieläkään usko, että kauppa oikeasti toteutuu. Toiveikkaat ovat joutuneet pettymään niin monta kertaa.

Uusi omistajaryhmä on tällä kertaa varma, että kauppa myös toteutuu.

– Nyt ensimmäistä kertaa paperissa on myös mustetta, eräs sisäpiirilähde paljasti IS:lle.

– Ilmeisesti Manngard on vihdoin tajunnut, ettei tämä voi jatkua näin.

Myy, Vinnie, myy! Ilveksen fanit halusivat pääomistaja Vincent Manngardin ulos jo vuonna 2009.

Uuden omistajaryhmän mukaan Ilves tarvitsee uutta pääomaa heti vähintään 1 500 000 mutta mielellään kaksi miljoonaa euroa päästäkseen jatkamaan toimintaa puhtaalta pöydältä.

Uudella omistajaryhmällä on IS:n tietojen mukaan vaadittava pääoma kasassa, tai ainakin merkittävä osa siitä, mutta annilla Ilveksen tilannetta voitaisiin vakauttaa lisää.

Tampereella on paljon Ilves-henkistä pääomaa, joka sisäpiiritietojen mukaan lähtee mukaan, jos Manngardista päästään lopullisesti eroon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?