Semir Ben-Amor kertoo viimein, miksi hakkasi Ville Peltosen - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Semir Ben-Amor kertoo viimein, miksi hakkasi Ville Peltosen

Uransa päättänyt Semir Ben-Amor puhui suoraan suomalaista kiekkokansaa järkyttäneestä tapauksesta.

Semir Ben-Amor myöntää tehneensä virheen käydessään Ville Peltosen kimppuun.­

26.1.2017 5:57

Syyskuun ensimmäinen päivä 2012 ei unohdu suomalaisessa jääkiekkoilussa. Tuolloin Jokerien ja HIFK:n välisessä harjoitusottelussa puhkesi rähinä, jonka jälkipyykissä useille helsinkiläisjoukkueiden pelaajille ja valmentajille jaettiin epätavallisen pitkät pelikiellot.

Jäällä nähtiin useita törkeyksiä ja tappelunujakoita, mutta jälkikäteen yhteenotoista muistetaan vain yksi: se, kun Jokerien hyökkääjä Semir Ben-Amor teloi HIFK:n ikonin Ville Peltosen pelikyvyttömäksi.

Kaikki muistavat, mitä siinä tilanteessa tapahtui. Siihen ei kuitenkaan ole saatu vastausta, miksi niin tapahtui. Nyt saadaan – Ben-Amorin kertomana.

HIFK-kapteeni Peltosen nuijimisesta pahoinpitelytuomion sekä 18 ottelun pelikiellon saanut Ben-Amor on vaiennut tapahtumista yli neljä vuotta. Romuluinen hyökkääjä jatkoi episodin jälkeen uraansa viime kevääseen asti.

– En kokenut olevani valmis puhumaan asiasta. Nyt tilanne on toinen, Ben-Amor, 34, sanoo.

Ville Peltonen (vas.) ja Semir Ben-Amor kohtasivat taas kaukalossa 15. marraskuuta 2012. Sillä kertaa nujakoilta vältyttiin.­

Jo ennen kohuottelua Jokerien ja HIFK:n pelaajien välillä oli jännitteitä. Katseet kääntyivät kummankin joukkueen raskassarjalaisiin. Heidän, kuten Ben-Amorin, arveltiin astuvan tavalla tai toisella esiin, koska niin jääkiekossa on ollut aina tapana. Ben-Amor allekirjoittaa näkemyksen.

– Kummallakin jengillä tunteet olivat pinnassa alusta. Sen aisti, että kohta ”tanssittaisiin”, Ben-Amor kertoo.

– Kaikki tapahtui joka tapauksessa suunnittelematta!

Saitko Jokerien apuvalmentajalta Tomek Valtoselta tai joltain muulta käskyn hyökätä Peltosen kimppuun?

– En. Mutta totta kai kaikki lätkässä mukana olleet tiesivät, että jotain tulisi tapahtumaan. Kun tunne ottaa kaukalossa vallan, siihen ei tarvita erillisiä käskytyksiä. Siinä pelissä, siinä hetkessä, kaikki tietävät automaattisesti roolinsa. Koin, että minun oli näytettävä haluni puolustaa omiani, Ben-Amor linjaa.

– Valitettavasti tilanteisiin reagoitiin liian suurella tunteella. En muista, mistä sain kimmokkeen, mutta minulla ryöpsähti yli hetkeä ennen kuin lähdin haastamaan Peltosta show-henkiseen nujakointiin.

Semir Ben-Amor päätti uransa viime keväänä.­

Tässä vaiheessa Ben-Amor vetää hieman happea.

– Tein virheen! Siinä tunnetilassa en hallinnut tilannetta, ja asiat etenivät toisin kuin olin tarkoittanut. Siksi tapahtui ylilyönti, Ben-Amor tunnustaa rehdisti.

– Vaikka haluaisin, en saa tekemääni virhettä tekemättömäksi. Haluan korostaa, ettei tarkoitukseni ollut vahingoittaa Ville Peltosta, vaan epäonnekseni lyöntini osui häntä leukaan. Olen tapahtuneesta pahoillani.

Lue lisää Semir Ben-Amorista päivän Ilta-Sanomista. Näköislehteen pääset tämän linkin kautta.

Juttuun on korjattu klo 10.23 Tomek Valtosen titteli. Hän oli tapauksen aikaan Jokerien apuvalmentaja.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?