Pasi Nurminen suuttui Ässien päävalmentajalle – ”Touhuaa penkin takana kuin liikennepoliisi”

Pelicansin valmentaja Pasi Nurminen tulistui Ässien luotsin Jyrki Ahon käytöksestä.

25.1.2017 22:42

Käämit kärähtivät, mutta miksi? Pelicansin valmentaja Pasi Nurminen haluaa hiukan selventää tunteenpurkauksensa taustoja.

Koko episodin lähtölaukaus oli tilanne, jossa Pelicansin Iikka Kangasniemi ajettiin ulos kaukalosta. Syyksi kirjattiin päällä puskeminen. Ratkaisua pidettiin erikoisena muuallakin kuin Pelicansin vaihtopenkillä.

Kiekkoyleisö arveli Nurmisen purnaavan nimenomaan tuomareita kohtaan. Valmentaja haluaa kuitenkin nyt tarkentaa tätä tulkintaa.

– Ei mulla tuomariin hermot menneet, vaan siihen, että vastustajan valmentaja touhuaa penkin takana kuin liikennepoliisi. Se on aina sama juttu – miksi toiset koutsit saavat toimia toisella tavalla kuin toiset? Nurminen puuskahtaa.

Hän viittaa Ässien päävalmentajaan Jyrki Ahoon.

– Enkä nyt kritisoi Ahoa ollenkaan koutsina, hän tekee hienoa duunia. Kritisoin sitä, miten hän toimii ja että ne touhut menevät vielä läpi. Joo, kyllä mäkin provosoin, jos sillä pystyy vaikuttamaan. Ja pystyyhän sillä. Ja sitten tulee liigalta Pelicansille uhkasakko. Missä ovat Ässien uhkasakot? Nurminen kysyy.

Näiden muotoilujen kautta kritiikin voisi sittenkin tulkita niin, että Nurminen pohjimmiltaan kritisoi SM-liigaa ja tuomareita, mutta valmentaja itse korostaa, että on väsynyt nimenomaan Ahon tapaan toimia otteluiden aikana.

– Ainakin meitä vastaan pelattaessa. Voin mäkin vetää seuraavaan matsiin liikennepoliisin vehkeet päälle ja ottaa saman linjan. Sitten nähdään, mikä on kohtelu.

Tulisena kiekkopersoonana tunnettu Nurminen heilui Kangasniemen tuomion jälkeen aitiossa kuin heinämies ja kiinnitti hetkeksi kaikkien huomion.

– Ja mitäs sitten tapahtui? Ässät alkoi yhtäkkiä saada jäähyjä, Nurminen hymähtää.

– Tuomareiden kannattaa heittää meidät valmentajat suosiolla pois pelistä, jos eivät tule kanssamme toimeen. Mutta kaikilla täytyy olla samat säännöt.

Pelicans voitti vaiherikkaan ottelun lopulta maalein 4–2 ja nousi juuri Ässien ohi sarjataulukossa sijalle kuusi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?