SM-liiga

JYPiltä taas käsittämätön sulaminen – Sport voittoon kolmen maalin takaa

Julkaistu:

SM-liiga
Vaasan Sport nousi hurjan päätöserän kirin ansiosta voittoon Jyväskylässä.
JYP–Sport 3-4 ja. (2–0, 1–0, 0–3, 0–1)

Ottelun kolme pointtia:

1) Vaisusti koko alkukauden esiintynyt JYP piti lauantain Jukurit-kotitappion jälkeen palaverin, jossa pelaajat puivat keskenään aneemisen syyskauden syitä. Keskiviikkona kaukalossa nähtiin hetken aikaa uudesti syntynyt joukkue, kun hurrikaaniryhmä pelasi kaksi erää kauden energisintä ja ehyintä peliään.

Päätöserässä jänne kuitenkin petti taas järkyttävällä tavalla. Kolmas erä oli JYPille jälleen kerran painajaismainen, kun Sport ui kolmen maalin takaa rinnalle ja lopulta jatkoajalla ohi Joel Kivirannan maalilla. JYPille jatkoaika oli jo kauden 13:s.

2) AHL:ssä ja NHL:ssä yhteensä yli 1200 jäähyminuuttia urallaan kerännyt Nolan Yonkman on pelaaja, jonka läsnäolo liigakaukaloissa hillitsee tunteita. Pohjois-Amerikassa kovanyrkkinä mainetta hankkinut kanukki on Suomessa pelatessaan esiintynyt pääosin säyseästi, mutta keskiviikkona JYPin pakki otti yhteen Sportin Otto Karvisen kanssa.

115-kiloinen Yonkman näytti 30 kiloa köykäisemmälle riitapukarilleen esimerkkiä, kuinka hanskaushommat kaukalossa hoidetaan. Kumpikin pelaaja lensi nujakoinnista suihkuun. Tappelun aloittajaksi katsottu Karvinen sai lisäksi kahden minuutin jäähyn.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

3) JYP oli sekoittanut ketjukoostumukset illan taistoon. Tuloksia haettiin lyömällä nimekkäimmät pelimiehet samaan ketjuun. Ykkösvitjassa nähtiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella konkarihyökkääjät Jani Tuppurainen, Juha-Pekka Hytönen ja Ossi Louhivaara. Vauhdikas trio loi paikkoja, mutta tasakentällisin tehoja ei syntynyt. Tuppuraiselle kirjattiin kuitenkin yksi yv-osuma.

JYPin kolmannen erän kirous sai jatkoa

JYPin katastrofaaliset kolmannet erät saivat jatkoa keskiviikon SM-liigakierroksella Vaasan Sportia vastaan. JYP johti kahden erän jälkeen 3–0, mutta hävisi lopulta jatkoajalla 3–4.

Hurrikaanipaidat ovat pelanneet tämän kauden Liigassa nyt 27 peliä ja hävinneet 17 kertaa kolmannen erän. Sport oli täysin sillassa kaksi ensimmäistä erää, mutta JYP meni päätöserässä kipsiin ja johtoasema suli pikavauhtia.

–En osaa kaikkien puolesta sanoa, mutta ei itsellä ainakaan mitään pelkoa ole tullut. Nyt vaan tehdään kolmansissa erissä enemmän huonoja kuin hyviä ratkaisuja, JYP-hyökkääjä Tuomas Pihlman mietiskeli.

Avauserässä JYPille onnistuivat Janne Kolehmainen ja Antti Suomela. Toisessa erässä 3–0-maalin laukoi puolestaan yli kuukauden kuivan tauon päättänyt Jani Tuppurainen.

Sport kuitenkin nousi rinnalle Markus Nenosen, Tuomas Vänttisen ja Ville Viitaluoman osumilla. Jatkoajalla Sportin voittomaalin laukoi Joel Kiviranta.

–Kyllä meidän jatkossa on aiemmin ruvettava pelaamaan. Tällainen voitto kuitenkin tuntuu hyvältä. Oltiin tietoisia, että JYP saattaa kipsata. Saatiin eka maali ja siitä virtaa nousta rinnalle, Sportin kultakypärä Olavi Vauhkonen summasi.

Tulospalvelu: JYP - Sport 7.12.2016 18.30Tulospalvelu: Liiga 07.12.2016


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt