Jo 14 maalia SM-liigassa tulittanut yllättäjä: ”Minulla ei ollut mitään tällaisia odotuksia” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Jo 14 maalia SM-liigassa tulittanut yllättäjä: ”Minulla ei ollut mitään tällaisia odotuksia”

Juttusarjassa haastatellaan SM-liigajoukkueiden ulkomaalaisvahvistuksia.

6.12.2016 5:50

Turun Palloseuran ruotsalaishyökkääjä Erik Thorell on ollut yksi SM-liigan alkukauden sensaatioista. TPS:n Allsvenskanista naaraama hyökkääjä on laukonut hurjat 14 maalia, joilla hän on liigan maalipörssin kakkosena.

Nuorten maailmanmestari vuosimallia 2012 kiekkoili kolme viime kautta kotimaansa toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa. Thorell tehtaili viime kaudella Karlskogassa 15+35=50 tehopistettä. Edelliskaudella hän oli mukana nostamassa pikkuseura Karlskrona HK:ta SHL:ään.

Olet jo tehnyt 14 maalia ja TPS on liigassa kolmantena. Miten summaat fantastisen alkukauden?

– Olemme pelanneet tosi hyvin joukkueena, silloin myös kaikille yksilöille on helpompaa olla hyviä. Olen pelannut aika hyvin ja pystynyt jatkuvasti vähän parantamaan. Tuntuu kaikin puolin hyvältä. Olen päässyt pelaamaan hyvien pelaajien kanssa. On ollut hauskaa.

Odotitko itseltäsi näin vahvaa alkukautta?

– Minulla ei ollut mitään tällaisia odotuksia. Tulin vain auttamaan joukkuetta voittamaan ja tekemään parhaani hyökkäyssuuntaan. Kukaan ei varmaan odottanut, että tekisin näin paljon maaleja. Pitää vain jatkaa kovaa työntekoa.

Miten olet viihtynyt Turussa?

– Tosi hyvin. Kaupunki on kiva. Menemme yleensä tyttöystäväni kanssa keskustaan lounaalle, siellä on paljon hyviä ruokailupaikkoja ja kahviloita.

Kuinka iso apu Henrik Tallinderista on ollut?

– Iso apu, totta kai. Etenkin silloin alussa kun tulin tänne, koska hän tuntee kaikki ja on ollut täällä jo aiemmin. On kivaa, että joukkueessa on joku, kenen kanssa puhua ruotsia. Hän on iso johtaja.

 

Miten SM-liiga eroaa Allsvenskanista?

– SM-liiga on mielestäni parempi sarja. Tämä on erittäin hyvä liiga. Peli on vähän nopeampaa ja fyysisempää, luullakseni koska täällä on pienemmät kaukalot.

Olet pelannut Ruotsissa muutamien suomalaisten kanssa (Ari Vallin, Ville Lajunen, Mikael Kurki) kanssa. Mitä sanottavaa sinulla on heistä?

– Kaikki kolme ovat hauskoja tyyppejä ja hienoja miehiä. Ari Vallin taitaa nykyään olla tv-kommentaattori, olen nähnyt hänet hallilla muutaman kerran. Hän on todella hauska kaveri!

Voititte 2012 nuorten MM-kultaa pudotettuanne ensin Suomen välierässä. Mitä muistoja sinulla on turnauksesta?

– Vain hyviä muistoja! Se oli vahva turnaus koko joukkueelta. Suomea vastaan välierä meni rankkareille, niissä ei ikinä tiedä, mitä tapahtuu. Sillä kertaa voitimme. Etenkin Kanadan maaperällä Calgaryssä pelaaminen oli upeaa, kun katsojia oli tosi paljon. Oli todella siistiä voittaa turnaus.

Mitä odotat loppukaudelta TPS:n riveissä?

– Meidän täytyy vain jatkaa samalla tavalla: olla huippujoukkue, tehdä kovasti töitä ja pysyä nöyrinä. Pudotuspeleissä mitä tahansa voi tapahtua.

Erik Thorell on pelannut väkevän alkukauden mustavalkoisissa.­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?