Juhani Tamminen repesi täysin kuullessaan HIFK:hon siirtyneen Juhani Tammisen pelinumeron – ”Osoittaa tilannetajua” - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Juhani Tamminen repesi täysin kuullessaan HIFK:hon siirtyneen Juhani Tammisen pelinumeron – ”Osoittaa tilannetajua”

Juhani Tamminen (vas.) kommentoi tuoreen HIFK-hankinnan Juhani Tammisen (oik.) valitsemaa pelinumeroa.

Julkaistu: 28.10.2016 16:03

Nyt puhuu Juhani Tamminen, Suomen jääkiekkoleijona numero 79.

IS uutisoi perjantaina iltapäivällä Helsingin IFK:n vahvistaneen rivejään Juhani Tammisella. Kyseessä on 8. marraskuuta asti kestävä lainasopimus.

HPK-kasvatti Tamminen, 27, saapuu pääkaupunkiin Rovaniemeltä, missä jälki on ollut alkukaudella murhaavaa: 13 ottelussa syntyneet 15 tehopistettä ovat siivittäneet Roki-sentterin Mestiksen pistepörssin kärkipaikalle. Instagramissa Juhani Tamminen käyttää nimeä Aurinkoprinssi.

– Olen ilokseni huomannut, että sillä nimellä kun pelaa, niin on heti pörssikärjessä, Juhani Tamminen myhäilee IS:lle.

Juhani Tamminen nähtiin Helsingin IFK:n paidassa jo 1970-luvun alussa.

Kommentti kuuluu tietysti samannimiselle Suomi-kiekon legendalle, jonka ovat HIFK-meriitit ovat ”aavistuksen” nimikaimaansa edellä.

Kotimaisilla liigajäillä parhaiten TPS-ikonina tunnettu Tamminen, 66, piipahti 1970-luvulla kolmen kauden verran HIFK:ssa. Tuolta ajalta tuomisina oli kertaalleen SM-kultaa (’74) sekä valinta liigan tähdistökentälliseen (’74).

Turkulainen Tamminen myös paukutti runkosarjassa HIFK:n logo rinnassaan 108 ottelussa nöyrähköt 141 tehopistettä.

– Ne ennätykset kun rikkoo, niin sitten on kova jätkä, Juhani Tamminen lähettää terveisiä Juhani Tammiselle.

 

Mitä ajatuksia HIFK:n tuore hankinta muutoin herättää?

– A) Kaverilla on helvetin hyvä nimi. B) Näkemättä uskaltaa sanoa, että kyseessä on kova pelaaja, kun kerran on noin loistava nimi.

Aurinkokuninkaalle nuorempi Juhani Tamminen ja hänen vahvat otteensa napapiirillä eivät kuitenkaan tulleet yllätyksenä, sillä:

– Olen seurannut tarkkaan Mestiksen pistepörssiä. Tosin seuraan kiekkoa tietysti muutenkin aika paljon suuremmalla intohimolla kuin moni muu kiekkomies.

Sitä Juhani Tamminen ei kuitenkaan tiennyt, että HIFK:ssa Juhani Tamminen saa pelinumerokseen 79 – siis saman numeron, millä Juhani Tamminen on aateloitu Suomen jääkiekkoleijonaksi.

HIFK:n ykkösketju vuosimallia 1974: Esa Peltonen, Juhani Tamminen ja Matti Hagman.

– Hahhah! Tamminen alkaa nauraa pelinumerosta kuullessaan.

– Se osoittaa HIFK:lta tilannetajua. HIFK on aina ollut tunnettu siitä, että he osaavat myydä peliä. Siellä on tänäkin päivänä niin innovatiiviset herrat puikoissa, ettei tämä tule yllätyksenä!

– Se on varmaa, että tulen seuraamaan tämän veljen (Juhani Tammisen) suorituksia suurella mielenkiinnolla, Juhani Tamminen lupaa.

Minkälaisia terveisiä haluaisit lähettää Juhani Tammiselle?

– HIFK:ssa tärkeintä on se, että on oma itsensä. Hanki omilla suorituksillasi joka päivä muun joukkueen luottamus, niin hienosti menee. Niin, ja sitten vielä ennen kaikkea tämä: good luck!

Turun Tami eli Juhani Tamminen, Suomi-kiekon grand old man.