SM-liiga

SM-liigaseura karmeassa talouskurimuksessa – Ilves teki historiansa suurimmat tappiot: ”Järkyttävä tulos”

Julkaistu:

SM-liiga
Perinteikäs tamperelaisseura teki historiansa surkeimman tuloksen.
Jääkiekon SM-liigassa pelaava Tampereen Ilves on lähihistoriansa heikoimmassa taloudellisessa tilanteessa.

Ilta-Sanomat sai haltuunsa tamperelaisseuran taustayhtiön Ilves Hockey Oy:n viime tilikauden tuloksen, joka vahvistetaan ensi viikon maanantaina järjestettävässä yhtiökokouksessa.

Viime huhtikuussa päättyneen tilikauden tulokset ovat murheellisia. Yhtiö teki tappiota peräti 772 475 euroa ja 74 senttiä.

– Järkyttävä tulos, johon ei luonnollisesti voi olla tyytyväinen. Kaukana siitä, mitä budjetoitiin, kommentoi Ilveksen hallituksen puheenjohtaja Vesa Kainulainen IS:lle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vuotta aiemmin seuran tappiot olivat 264 084 euroa. Myös yhtiön liikevaihto laski yli 300 000 eurolla ja oli 4 822 091 euroa. Samalla Ilves Hockey Oy:n oma pääoma on painunut miinuksen puolelle yli 495 000 euron verran.

Ilves Hockey Oy:n viimeisimmät tilinpäätökset kertovat karua kieltään tamperelaisseuran taloudellisesta tilanteesta. Vuodesta 2010 lähtien seura on tehnyt joka vuosi tappiota, yhteensä yli 3,5 miljoonaa euroa.

Miten seura pysyy pystyssä, eikö noilla lukemilla Ilveksen pitäisi jo olla konkurssissa?

– No joo, jos katsotaan niitä edellisiä tuloksia, ei siis viime vuotta, niin siellä on ollut kahden ja puolen miljoonan poisto-ohjelma, joka on painanut meitä jo 15 vuotta. Operatiivisesti ollaan hävitty tilikaudessa muutama kymmenen tuhatta.

Pelkillä poistoilla Ilveksen katastrofaalisia taloustietoja ei voi perustella, sillä esimerkiksi huhtikuussa 2014 päättyneellä tilikaudella Ilves teki tappiota 713 000 euroa, josta poistojen ja arvonalennusten osuus oli vain reilu 142 000 euroa.

Tätä tuoreinta tappiota ei varmasti voi enää panna poisto-ohjelman piikkiin?

– Nyt mentiin lihaksen puolelle, siihen operatiiviseen tekemiseen. Ja siksi teimme jo keväällä korjausohjelman. Tämä on raakaa peliä. Viime kauden huono urheilullinen menestys maksoi meille 250-300 000 tuhatta euroa.

Kuka kantaa tilanteesta vastuun?

– Yhtiön johto, luonnollisesti. Maanantaina on yhtiökokous, katsotaan mitä siellä tehdään.

Onko seuran palkanmaksussa ollut ongelmia?

– Palkat on maksettu ajallaan. Mutta jatkuva ahdinko tarkoittaa sitä, että ei tässä helppoa ole.

Joudutteko jatkossa leikkaamaan kuluja lisää?

– Mehän ollaan tehty kiristyksiä budjettiin jo aiemmin. En osaa sanoa tehdäänkö lisäliikkeitä, siis kululeikkauksia. Seuraava tarkistuspiste on tammikuussa.

Onko vaarana, että Ilves joutuu kauppaamaan vielä pelaajiaan tämän kauden aikana?

– En usko että lähdetään urheilupuolelta leikkaamaan. Siitä haluamme pitää kiinni.

Ilveksen uusista tilinpäätöstiedoista uutisoi ensimmäisenä Kiekkoareena-sivusto.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt