SM-liiga

Tämä taklaus päähän pudotti SM-liigan uuden tähden – osumalla ikävä seuraus

Julkaistu:

SM-liiga
Iikka Kangasniemi ei saanut lupaa osallistua Pelicansin jääharjoituksiin.
Lauantaina pelatussa ottelussa kovan tällin saanut Pelicansin tähtipelaaja Iikka Kangasniemi ei pystynyt harjoittelemaan maanantaina.

Lahtelaisten päävalmentaja Petri Matikainen vahvisti asian IS:lle.

– Hän ei pysynyt menemään jäälle, koska kaikki asiaan liittyvät testit eivät menneet läpi. Seuraamme asiaa luonnollisesti tunti tunnilta ja päivä päivältä, Matikainen suostui sanomaan.

”Ihme-Iikka” ja SaiPan puolustaja Brett Carson törmäsivät lauantaina Lappeenrannassa pelatun ottelun lopussa.


Kangasniemi ei pystynyt vastaamaan median kysymyksiin heti ottelun jälkeen normaalisti ja poistui pukuhuoneeseen kesken kaiken. Hänen oireensa viittasivat aivotärähdykseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Vähän pätki ja minua sattui. Kyse oli paljolti myös siitä, että ajatukseni harhailivat. Mietin, että mitä kävi. Ehkä vähän säikähdin tilannetta, Kangasniemi kertoi ottelun jälkeisenä päivänä.

Laukkanen: ”Saatamme katsoa, mihin tämä johtaa”

Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi paljon eri näkemyksiä poikinutta tilannetta pidättyväisesti.

– On tapahtunut törmäys, jossa pelaaja on todennäköisesti loukkaantunut. En ole nähnyt tilanteen kuin takakulmasta, joten en ota siihen enempää kantaa, hän pyöritteli.

Laukkanen suhtautui tyynesti SM-liigan kurinpitäjän Sampo Liusjärven näkemykseen, jonka mukaan tilanteessa ei ollut mitään väärää.

– Päätös on tehty ja se on hyväksyttävä. Saatamme katsoa myöhemmin, mihin tämä johtaa. Kuumia pelaajia otetaan ihan yleisesti normaalia tarkemmin.

– Nyt on tärkeintä, että pelaaja tulee kuntoon. Keskitymme parhaamme mukaan siihen. Ehkä olemme parin-kolmen päivän päästä viisaampia kuin nyt.

Tuomenoksa: ”Yleinen kiekontavoittelutilanne”

SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa muistuttaa, että lappeenrantalaiset yrittivät törmäyksen tapahtuessa tehdä maalin kuudella kenttäpelaajalla ja tasoittaa ottelun.

– Jokaisella on aina oikeus mielipiteisiinsä ja kukin voi vetää johtopäätöksensä myös tästä tilanteesta, kun katsoo sen tallenteelta. Olen nähnyt sen monta kertaa. SM-liigan otteluissa tapahtuu useita samanlaisia kiekontavoittelutilanteita, hän painotti.

– Toivottavasti Kangasniemelle ei käynyt mitään.

Kangasniemi kertoi IS:lle vielä sunnuntaina tuntevansa vointinsa hyväksi ja uskoi itse olevansa valmis normaaliin päivärytmiin heti uuden viikon alussa.

– Tilannetta ja tunnetta pitää toki tarkkailla, hän sanoi.

Pelicans pelaa SM-liigaa seuraavaksi torstaina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt