Tämä taklaus päähän pudotti SM-liigan uuden tähden Iikka Kangasniemen – osumalla ikävä seuraus - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Tämä taklaus päähän pudotti SM-liigan uuden tähden – osumalla ikävä seuraus

Julkaistu: 10.10.2016 16:21

Iikka Kangasniemi ei saanut lupaa osallistua Pelicansin jääharjoituksiin.

Lauantaina pelatussa ottelussa kovan tällin saanut Pelicansin tähtipelaaja Iikka Kangasniemi ei pystynyt harjoittelemaan maanantaina.

Lahtelaisten päävalmentaja Petri Matikainen vahvisti asian IS:lle.

– Hän ei pysynyt menemään jäälle, koska kaikki asiaan liittyvät testit eivät menneet läpi. Seuraamme asiaa luonnollisesti tunti tunnilta ja päivä päivältä, Matikainen suostui sanomaan.

”Ihme-Iikka” ja SaiPan puolustaja Brett Carson törmäsivät lauantaina Lappeenrannassa pelatun ottelun lopussa.

Iikka Kangasniemi johtaa SM-liigan pistepörssiä.

Kangasniemi ei pystynyt vastaamaan median kysymyksiin heti ottelun jälkeen normaalisti ja poistui pukuhuoneeseen kesken kaiken. Hänen oireensa viittasivat aivotärähdykseen.

– Vähän pätki ja minua sattui. Kyse oli paljolti myös siitä, että ajatukseni harhailivat. Mietin, että mitä kävi. Ehkä vähän säikähdin tilannetta, Kangasniemi kertoi ottelun jälkeisenä päivänä.

Laukkanen: ”Saatamme katsoa, mihin tämä johtaa”

Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi paljon eri näkemyksiä poikinutta tilannetta pidättyväisesti.

– On tapahtunut törmäys, jossa pelaaja on todennäköisesti loukkaantunut. En ole nähnyt tilanteen kuin takakulmasta, joten en ota siihen enempää kantaa, hän pyöritteli.

Laukkanen suhtautui tyynesti SM-liigan kurinpitäjän Sampo Liusjärven näkemykseen, jonka mukaan tilanteessa ei ollut mitään väärää.

– Päätös on tehty ja se on hyväksyttävä. Saatamme katsoa myöhemmin, mihin tämä johtaa. Kuumia pelaajia otetaan ihan yleisesti normaalia tarkemmin.

– Nyt on tärkeintä, että pelaaja tulee kuntoon. Keskitymme parhaamme mukaan siihen. Ehkä olemme parin-kolmen päivän päästä viisaampia kuin nyt.

Tuomenoksa: ”Yleinen kiekontavoittelutilanne”

SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa muistuttaa, että lappeenrantalaiset yrittivät törmäyksen tapahtuessa tehdä maalin kuudella kenttäpelaajalla ja tasoittaa ottelun.

– Jokaisella on aina oikeus mielipiteisiinsä ja kukin voi vetää johtopäätöksensä myös tästä tilanteesta, kun katsoo sen tallenteelta. Olen nähnyt sen monta kertaa. SM-liigan otteluissa tapahtuu useita samanlaisia kiekontavoittelutilanteita, hän painotti.

– Toivottavasti Kangasniemelle ei käynyt mitään.

Kangasniemi kertoi IS:lle vielä sunnuntaina tuntevansa vointinsa hyväksi ja uskoi itse olevansa valmis normaaliin päivärytmiin heti uuden viikon alussa.

– Tilannetta ja tunnetta pitää toki tarkkailla, hän sanoi.

Pelicans pelaa SM-liigaa seuraavaksi torstaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?